Acțiune de prevenție rutieră a polițiștilor prahoveni la Școala Centrală Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

O nouă acțiune informativ preventivă au desfășurat luni, 26 septembrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova - Serviciul Rutier, compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, precum și cei ai Biroului Siguranță Școlară, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina.

Scopul principal al activității a fost formarea unei conduite preventive, astfel încât elevii să se bucure de o copilărie în siguranță și să conștientizeze riscurile la care se expun dacă aleg să încalce regulile de comportament, fie că sunt la școală, pe stradă sau la locul de joacă. Cu acest prilej, peste 150 de copii au învățat cum să se deplaseze în siguranță pe drumurile publice ca pietoni, cum să traverseze în mod corect și mai ales, faptul că strada nu este loc de joacă.
Educația în privința cunoașterii regulilor de circulație este una foarte importantă. De aceea, activitățile preventive destinate elevilor pe această temă, sunt desfășurate permanent de către polițiștii prahoveni, pe raza întregului județ.
De asemenea, este util pentru orice părinte ca vârsta de la care încep să aibă discuții referitoare la siguranța copiilor ca mici pietoni inițial, să fie una cât mai fragedă, tocmai pentru ca nivelul de cunoștințe pe care ei și le însușesc să fie cât mai ridicat pentru a nu fi implicați în niciun fel de eveniment rutier, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

(Sursa foto - IJP Prahova)

2367 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1218 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

1270 vizualizari
29 nov. 2022 08:35

Paradă militară la Câmpina, de Ziua Națională

2 comentarii

În ultimii trei ani, Ziua Națională a României a fost sărbătorită la Câmpina prin acțiuni restrânse, din cauza pandemiei. Anul acesta, se revine la programul din trecut, iar manifestările vor fi organizate în centrul localității, la Monumentul Eroilor Războiului de Întregire Națională (Soldatul).

Alte stiri recente

8002 vizualizari
29 nov. 2022 11:05

Ne-a părăsit pentru totdeauna Raluca Drăgan, sportivă care a adus Câmpinei și României numeroase medalii la atletism

1 comentarii

O veste foarte tristă la sfârșit de toamnă... Raluca Drăgan, fostă sportivă a Clubului "Constantin Istrati" din Câmpina, campioană națională de juniori la aruncarea greutății și multiplă medaliată în probele de aruncarea discului și suliței, a încetat din viață. Avea doar 34 de ani.

685 vizualizari
28 nov. 2022 19:55

Anunț public privind decizia etapei de încadrare pentru proiectul "Reabilitare, modernizare, extindere sistem de iluminat public în municipiul Câmpina"

Municipiul Câmpina, titular al proiectuluiREABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului*), pentru proiectul: REABILITARE, MODERNIZARE, EXTINDERE SISTEM DE ILUMINAT PUBLIC ÎN MUNICIPIUL CÂMPINA.