Demonstrație la aniversarea a 50 de ani de când Henri Coandă inaugura pista de aeromodele de la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 12 august 1971, la Câmpina avea loc un eveniment de primă mărime pentru acea epocă - academicianul Henri Coandă inaugura pista de aeromodele, realizată la baza dealului Muscel, astăzi, undeva la intrarea pe Drumul Taberei, pe partea dreaptă spre ”Fântâna cu Cireși”. 

La aniversarea a jumătate de secol de la acel moment deosebit de important, pasionații aeromodelelor din zilele noastre au organizat o mică demonstrație. Cineva chiar a reușit să aducă fragmentul unui aeromodel (foto medalion, în fotografia cu Henri Coandă la momentul inaugurării) despre care se spune că a făcut parte din demonstrația de la inaugurare.
Aeromodelismul nu mai are astăzi elanul de acum cinci decenii, dar, totuși, câțiva entuziaști au găsit înțelegere la consilierii locali Cosmin Raț și Valentin Crețu, care au inițiat un proiect, adoptat de plenul Consiliului Local după lungi peripeții, despre care am scris la momentul respectiv. Vă reamintim că, în Consiliul Local Câmpina, s-a aprobat amenajarea unei noi piste de karting și a uneia de aeromodele lângă spațiul care a găzduit Satul de Vacanță.

4442 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2706 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

283 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2383 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.