Câmpina, România 100. Imagine din centrul localității, la începutul anilor '80, zona Milia de astăzi

Social (Categoria articolului)

Unii dintre dvs, probabil vă amintiți imaginea de arhivă (foto Mircea Nicolescu). A fost făcută la începutul anilor '80, după reparațiile efectuate în urma cutremurului din 1977. Unde s-a putut, s-a reparat, unde nu, s-a demolat.

Primarul Câmpinei din perioada 1982-1989, Petre Câmpeanu, ne povestea cât de grele au fost săptămânile și lunile de după cutremur, iar apoi cât de complicat a fost să convingă superiorii din acele vremuri să accepte proiectul deosebit de modernizare a Câmpinei. Un proiect din care lipseau blocurile cu apartamente-cutie, dar în care apăreau construcții deosebite, cum sunt blocurile din centrul de azi al Câmpinei, atipice acelei perioade. A reușit să impună acel proiect, iar astăzi vedem ce s-a construit spre finalul anilor '80 și începutul anilor '90 pe bulevardul central al Câmpinei. 

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Strada 1 Mai de ieri, până la pasajul de la Ceas de astăzi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
Câmpina, România 100. Policlinica de ieri și de azi...

4275 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin Focsa 05.08.2018 23:02 Atat ne ducea capul pe vremea aia: blocuri si iar blocuri. Facute nu la periferii, si nici macar in cartiere, unde le este locul intr-o societate normala la cap, ci chiar in centru, in locul cladirilor istorice care dau identitate orasului ! Asa era peste tot, Campina nu putea face exceptie. Nu vad niciun fel de prilej de mandrie pt cine a gandit proiectul si a facut demersuri sa-l impuna. Orice s-ar spune, cu demolarile din anii 70-80 s-a distrus orasul si s-a sabotat viitorul sau, din punct de vedere al calitatii vietii, din punct de vedere social, cultural, dar mai ales turistic. Cu centrul istoric pastrat si restaurat, orasul ar fi atras azi mult mai multa lume. Era suficient spatiu prin cartiere pentru blocuri inconjurate de parcuri tip "Milia" (peisaje care sunt asa "deosebite" incat le vezi cu duiumul in tot spatiul ex-comunist). Rezultatul este ca avem un tip de locuire de categorie inferioara-medie (adica apartamentul de bloc, oricat de spatios si modern ar fi el) in buricul targului, in zona zero a orasului, unde in mod normal ar trebui sa fie doar comert, administratie si servicii, iar ca locuire cel mult vile de lux (adica un tip de locuire de categorie superioara).
  • IRINIS 06.08.2018 18:10 Este cea mai frumoasa campanie a voastra!

Social

2034 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

1790 vizualizari
19 ian. 2019 09:50

18 persoane au murit din cauza gripei. Printre ultimele decese, un tânăr de 19 ani, din Prahova

18 persoane au decedat din cauza gripei de la începutul sezonului rece până în prezent. Ultimele șapte decese au fost confirmate vineri, 18 ianuarie și, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Prahova, un bărbat de 40 de ani, din Ialomița, două femei de 69 de ani, respectiv 81 de ani, din Arad, un bărbat de 69 de ani din județul Timiș, un bărbat de 65 de ani, din Iași și un bărbat de 71 de ani, din București. Toate aceste persoane sufereau de diverse afecțiuni și nu erau vaccinate antigripal. 

Alte stiri recente

1201 vizualizari
22 ian. 2019 20:12

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat marți, 22 ianuarie, că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 28, iar în țară sunt confirmate alte peste 1.100 de cazuri de îmbolnăviri. Niciuna dintre persoanele decedate nu se vaccinase antigripal. Ministerul Sănătății, dar și medicii specialiști din spitale recomandă populației vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură metodă de prevenire a bolii. Încă mai aveți timp să vă vaccinați. Corpul devine imun la trei săptămâni de la vaccin, adică exact atunci când este prognozat vârful sezonului de gripă: februarie - martie 2019.

2684 vizualizari
21 ian. 2019 18:55

Campanie gratuită de prevenție a diabetului și osteoporozei la Farmaline Câmpina, pe 22 și 28 ianuarie 2019

Rețeaua de farmacii Professional Farmaline derulează o campanie de prevenție a diabetului și a osteoporozei în Câmpina, în zilele de 22 și 28 ianuarie 2019. "Prevenția este cel mai bun tratament. Fii informat!” - este sloganul campaniei prin care rețeaua Professional Farmaline oferă lunar servicii gratuite de măsurare a glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului și a greutății corporale, având deja o tradiție în domeniu. Această campanie este o reacție aparută în urma statisticilor îngrijorătoare înregistrate în ultimii ani în România, în cazul ambelor afecțiuni.