Catarge cu tricolorul, steagul Câmpinei și cel al Uniunii Europene, la intrările în municipiu

Actualitate (Categoria articolului)

La sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Calea Dacia și pe Bulevardul Carol I, la intrarea dinspre Cornu, au fost montate câte trei catarge pe care au fost arborate drapelul național, cel al UE și cel al Câmpinei.  

Vă reamintim că despre acest subiect s-a discutat în cadrul ședințelor Consiliului Local Câmpina, când s-a propus marcarea Centenarului Marii Uniri și printr-un astfel de gest. La finalul lunii trecute, viceprimarul Adrian Pițigoi a anunțat că au fost comandate șase catarge, de opt metri înălțime și că vor fi montate cel târziu până la 15 noiembrie. Ei bine, au fost montate deja și au fost arborate și drapelele, de dimensiuni mai mari decât cele arborate în mod normal, în Câmpina, la diverse acțiuni festive. Catargele au fost comandate la o firmă de specialitate din Cluj-Napoca și au costat 15.822 lei (fără TVA). Deși inițial s-a propus arborarea drapelului României cu însemnele Centenarului, până la urmă a fost ales drapelul fără însemne. Ba mai mult, nu a fost arborat corect, deoarece, în conformitate cu Constituția României, culorile trebuie așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu. Ceea ce nu se întâmplă în cazul de față.
În privința drapelului Câmpinei, acesta cuprinde doar stema, pe fundal alb, fără numele localității, pentru că aici există o problemă legată de aprobarea modelului de drapel de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

5014 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 13.11.2018 17:32 Care UE???Care municipiu???Campina s a transformat intr un targ,cu strazi (calea doftanei.bobalna.muscelului....) care arata xe zeci de ani ca dupa bombardament iar mai nou,exact cand vine iarna,tot orasul e plin de gropi,de lucrari de canalizare sau ce or mai fi!Felicitari administratiei locale:primar.viceprimar.consilieri.city-manager-ului si tuturor alesilor locali care isi bat joc de campineni si de banii comunitati!

Actualitate

548 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.

856 vizualizari
02 mar. 2024 17:57

Primim de la cititori. Șobolani, ziua în amiaza mare, pe bulevardul principal al Câmpinei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în cursul zilei de joi, 29 februarie 2024, la orele prânzului, pe Bulevardul Carol I, pe trotuarul cuprins între intersecțiile cu străzile Sondei și Maramureș.

Alte stiri recente

1257 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

924 vizualizari
02 mar. 2024 17:16

Liga A Prahova. CS Brazi - CS Câmpina 1-1

Prima rundă a returului Ligii A Prahova a însemnat pentru CS Câmpina un meci dificil în deplasare, la Negoiești, în fața echipei CS Brazi.