Ateliere de creație, concursuri și momente artistice la Târgul Mierii, Câmpina 2019

Eveniment (Categoria articolului)

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 22-24 februarie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, eveniment la care vor fi prezenți peste 100 de apicultori din întreaga țară, dar și din străinătate - Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Bulgaria. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei", împreună cu administrația locală câmpineană, iar programul manifestării îl puteți citi în continuare.

Târgul de miere, utilaje și echipamente apicole va fi deschis în fiecare zi (vineri, sâmbătă și duminică), de la 8.00 la 18.00. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 22 februarie, la ora 11.00 și va fi urmată de un program artistic al "Clasei Albinuțelor" de la Școala Gimnazială Centrală și de dansuri populare în interpretarea Ansamblului "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier. La ora 12.00 va avea loc concursul "Cel mai bun degustător de miere". Programul primei zile mai include ateliere de creație, prezentări de produse, utilaje și accesorii apicole.
Sâmbătă, 23 februarie, la ora 12.00, are loc concursul "Cea mai bună miere", iar seara, la ora 18.00, apicultorii sunt invitați la "Balul stuparilor și al... stupărițelor". În programul de duminică, 24 februarie, sunt incluse un simpozion pe tema sănătății albinelor (ora 10.00) și o tombolă cu premii (ora 12.00).
Trebuie menționat faptul că, pe parcursul acestei săptămâni, Albinuța Nina, mascota târgului, va merge în școlile din Câmpina pentru a le împărți doze cu miere copiilor din clasele I-IV și pentru a le vorbi despre beneficiile acestui produs asupra sănătății omului.

Citiți și: În perioada 22-24 februarie 2019, la Câmpina va avea loc cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii

4750 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3941 vizualizari
07 nov. 2021 19:32

Triumf românesc la Festivalul Mondial al Modei - Dubai 2021. Delia Lazăr, Lidia Ellersdorfer și Irina Fensi au obținut trei dintre trofeele festivalului

În anul 2018, designerul câmpinean Delia Lazăr obținea premiul pentru "Cea mai bună/frumoasă rochie" la Festivalul Mondial al Modei de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Anul acesta, la a patra ediție a festivalului, Delia Lazăr a fost invitată să facă parte din staff, ca director artistic al evenimentului. Un eveniment care s-a desfășurat la finalul lunii octombrie, pe parcursul a trei zile și a însemnat un adevărat maraton al modei mondiale.

5261 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.