Despre problemele mari și problemele mici ridicate de cetățeni la întâlnirea organizată de CampinaTV.ro

Actualitate (Categoria articolului)

Miercuri, 30 august, a avut loc cea de-a doua întâlnire cu cititorii, organizată de Campinatv.ro. De această dată s-a aflat alături de noi și un reprezentant al Poliției Municipale și mulțumim conducerii acestei instituții că a răspuns invitației noastre, lucru pe care alte instituții publice nu l-au făcut.

Din partea Poliției Municipale Câmpina a fost prezent agent șef principal Gabriel Bercaru, iar problemele ridicate de cetățeni au vizat, în general, domeniul circulației: necesitatea montării unor indicatoare, a instituirii unor sensuri unice, a introducerii semaforizării în unele intersecții, problema locurilor de parcare etc. S-a vorbit despre cursele nocturne de mașini sau motociclete de pe bulevardele centrale (o astfel de cursă de motoare desfășurându-se chiar marți noapte, pe Bulevardul Bălcescu, din zona blocurilor IRA spre Slobozia) și despre deficiențele din realizarea unor parcări din municipiu. De exemplu, parcarea de la intersecția străzilor Al.I. Cuza cu Odobescu, unde din cauza proastei execuții, atunci când plouă, toata apa din parcare se scurge în curtea unei familii. Sau parcarea cea nouă de pe Calea Doftanei, de lângă aleea - tobogan de la cabinetele medicale, parcare în care nu poți intra dacă vii cu mașina dinspre centru și din care nu poți ieși decât... cu spatele. 
A fost ridicată și problema consumului de alcool și droguri în apropierea unor licee din Câmpina, dar s-a vorbit și despre lipsa de pe străzi a patrulelor de poliție. La acest din urmă subiect, Gabriel Bercaru ne-a dat o veste bună și sperăm ca ideea că funcționeze: pentru că atât Poliția Municipală, cât și Poliția Locală Câmpina au deficit de personal, la inițiativa noului comandat al Poliției Municipale, Iulian Stanciu, în curând vom avea pe străzi patrule mixte formate din agenți de la cele două instituții.

Alte probleme despre care s-a discutat la întâlnirea de ieri: transportul public de persoane de pe traseele interne (mașini vechi și foarte uzate, nerespectarea programului, bilete scumpe etc), precum și schimbarea, de o săptămână, a traseului Voila - Pram, mașinile mergând de la Răcitor pe B.P. Hasdeu, pe la Mițu-Chițu, cu ieșire în Bd. Carol I pe la sensul giratoriu. Până acum, de la Răcitor se mergea înainte și se ieșea în Carol I prin intersecția de la Casa Cărții. Schimbarea unui traseu local nu poate fi făcută oricum, ci doar cu aprobarea Consiliului Local, dar acesta este un subiect asupra căruia vom reveni. S-a mai discutat despre Parcul de la Soldat, din nou despre gropile de pe Calea Doftanei și Bobâlna, despre faptul că parcarea de pe Soarelui este singura din Câmpina unde s-au introdus bariere, deși Consiliul Local a aprobat alte patru locații, despre unele lucrări de-a dreptul jenante care se realizează în Câmpina și despre care noi am tot scris și nu mai revenim acum. Un alt subiect a fost stațiile noi de maxi-taxi, care nu au niciun fel de protecție, lucru pe care oamenii îl vor simți când va ploua și va ninge, când va bate vântul mai tare.

Sunt multe probleme în Câmpina și știm cu toții asta. Din păcate, vedem și simțim cu toții și indiferența autorităților locale, a administrației publice. Ca de obicei, de vină este tot presa, care semnalează problemele, de vină sunt tot cetățenii, că sunt nemulțumiți. Dar ea, Primăria Câmpina, nu are nicio vină, niciodată, că nu rezolvă aceste probleme, că ține orașul pe loc, ba uneori îl mai trage și înapoi. Câmpinenii nu cer lucruri imposibile. Sunt lucruri normale, uneori mai complicate, poate, alteori extrem de simple. 
Referitor la întâlnirea de ieri, considerăm în continuare că prezența unei autorități ar putea duce la rezolvarea unor probleme poate mărunte pentru o instituție publică, dar importante pentru cetățean. Dialogul este foarte important în condițiile în care conducerea Primăriei Câmpina este văzută foarte rar pe teren. Da, știm, la întâlnirile cu cititorii nu vin mulți oameni, noi tindem chiar să credem că spiritul civic este aproape inexistent în Câmpina, dar vom continua să organizăm astfel de întâlniri în ultima zi de miercuri a fiecărei luni cu speranța că tot se vor mai găsi oameni care să nu se teamă de repercusiuni, care să spună cu voce tare ce probleme au și care să reamintească administrației locale că e plătită de cetățean și trebuie să fie în slujba cetățeanului și nu a propriilor interese.
În loc de concluzie, vă prezentăm aici afirmația unuia dintre cititorii noștri și participant permanent la întâlnirile organizate de noi: "Eu, cetățeanul câmpinean Dan Decebal Gavrilescu, am o întrebare pentru aleșii locali - când veți începe să lucrați pentru cetățenii care v-au votat și, mai ales, care vă plătesc? Un oraș fericit așezat pe hartă, cu cele mai multe zona însorite și cu atâția intelectuali - potrivit legendei - nu are drumuri civilizate și canalizare!!! Nu are un ștrand public și cluburi pentru copii. Lăsați aroganța și incompetența deoparte și puneți-vă pe treabă! Avem nevoie de ceva mai mult decât de niște scuze ieftine și arogante legate de HidroPrahova (deși sunteți acționari la Hidro), că alții sunt de vină și voi sunteți fete mari. Dacă nu începeți măcar acum, în 2017, să lucrați pentru Câmpina, luați-vă adio de la următoarele alegeri!"

4767 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

45 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorerscu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

211 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1214 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1792 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.