Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

Eveniment (Categoria articolului)

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

Gazdă a fost Marius Bodochi, actor al Teatrului Național București, care nu doar că a prezentat evenimentul, dar a și emoționat publicul oferind un spectacol de... poezie eminesciană. Și pentru că muzica din poezie și poezia din muzică sunt într-o armonie perfectă, mai ales când vorbim despre poetul nepereche, au încântat publicul solista de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și soprana de origine albaneză Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru. Un moment artistic cu totul și cu totul special, aplaudat îndelung de public, a fost cel al tinerei câmpinence Livia Pisăliță (14 ani). Sala a vibrat atunci când Livia a cântat melodia “Copacul” (compusă de Jolt Kerestely pe versurile lui Ovidiu Dumitru), lansată în 1975 de Aurelian Andreescu, una dintre cele mai frumoase (și mai grele) piese muzicale românești. Livia Pisăliță a interpretat extraordinar această melodie, uimindu-i pe cei care nu-i cunoșteau talentul și forța interpretativă, iar publicul a cerut un bis, primul bis din cariera acestui copil minunat.
Între momentele artistice a avut loc evenimentul principal, lansarea colecției “Eminesciana” a Deliei Lazăr, o colecție formată din piese vestimentare simple, în alb și negru, bazată pe simbolistica poeziei eminesciene și dedicată, evident, marelui poet, de Ziua Culturii Naționale și cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Defilarea manechinelor a fost însoțită de “Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată de Cosmin Stoica la vioară și Cristina Ionescu la pian, artiști ai Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Menționăm faptul că fetele care au defilat pe podium au fost machiate de Lidia Ellersdorfer, proprietara Salonului “Cleopatra” din Câmpina și proaspăt câștigătoare a trofeului “Best make-up artist” la World Fashion Festival Awards Dubai 2021. Evenimentul de la Teatrul “Toma Caragiu” a fost organizat de Dahlia Couture și BES România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și cu sprijinul mai multor sponsori. CâmpinaTV.ro a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

7992 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3178 vizualizari
24 ian. 2023 18:55

Hora Unirii, dansată în centrul Câmpinei, la împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române

Ziua Unirii Principatelor Române a fost marcată la Câmpina printr-un eveniment desfășurat în Parcul ”Regele Mihai I” din centrul municipiului. Publicul nu a fost foarte numeros, poate din cauza frigului și umezelii pătrunzătoare, poate din alte motive, dar cei prezenți au apreciat momentele artistice frumoase oferite de copiii și tinerii Câmpinei.

1995 vizualizari
20 ian. 2023 14:44

Câmpinenii sunt invitați pe 24 Ianuarie la ”Hora Unirii”, în Parcul ”Regele Mihai I”

Marți, 24 Ianuarie 2023, Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită la Câmpina printr-o acțiune care va avea loc în Parcul ”Regele Mihai I”, de la ora 11.00.

Alte stiri recente

293 vizualizari
27 ian. 2023 09:11

Câmpina, prima zăpadă din 2023. Autoritățile susțin că au intervenit prompt. Probleme în localitățile limitrofe

După numeroase atenționări ale meteorologilor, de joi, 26 ianuarie, și în zona Câmpina a început să ningă. A continuat toată noaptea, astfel că de la prima oră a dimineții a fost necesară intervenția autorităților.

184 vizualizari
27 ian. 2023 07:09

Poliția e în alertă! A dispărut un copil de la Centrul de Plasament din Breaza

UPDATE - Vineri, 27 ianuarie, la ora 9.07, Poliția a anunțat că minorul a fost depistat pe raza comunei Brebu și nu a fost victima niciunei infracțiuni.
În cursul serii de joi, 26 ianuarie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Breaza au fost sesizați de către o femeie, în calitate de instructor în cadrul Centrului de Plasament Breaza, despre faptul că minorul, Florin Ștefan Voicu, în vârstă de 16 ani ar fi plecat din cadrul unității și nu a mai revenit până în prezent.