Lansarea colecției "Eminesciana" a designerului câmpinean Delia Lazăr, un spectacol-eveniment dedicat marelui poet Mihai Eminescu

Eveniment (Categoria articolului)

La Teatrul "Toma Caragiu" din Ploiești s-a desfășurat joi, 13 ianuarie 2022, un eveniment special – lansarea colecției “Eminesciana” a designerului câmpinean Delia Lazăr, o lansare însoțită de vers și cântec.

Gazdă a fost Marius Bodochi, actor al Teatrului Național București, care nu doar că a prezentat evenimentul, dar a și emoționat publicul oferind un spectacol de... poezie eminesciană. Și pentru că muzica din poezie și poezia din muzică sunt într-o armonie perfectă, mai ales când vorbim despre poetul nepereche, au încântat publicul solista de muzică ușoară Ileana Șipoteanu și soprana de origine albaneză Arlinda Morava, acompaniată la pian de Adriana Alexandru. Un moment artistic cu totul și cu totul special, aplaudat îndelung de public, a fost cel al tinerei câmpinence Livia Pisăliță (14 ani). Sala a vibrat atunci când Livia a cântat melodia “Copacul” (compusă de Jolt Kerestely pe versurile lui Ovidiu Dumitru), lansată în 1975 de Aurelian Andreescu, una dintre cele mai frumoase (și mai grele) piese muzicale românești. Livia Pisăliță a interpretat extraordinar această melodie, uimindu-i pe cei care nu-i cunoșteau talentul și forța interpretativă, iar publicul a cerut un bis, primul bis din cariera acestui copil minunat.
Între momentele artistice a avut loc evenimentul principal, lansarea colecției “Eminesciana” a Deliei Lazăr, o colecție formată din piese vestimentare simple, în alb și negru, bazată pe simbolistica poeziei eminesciene și dedicată, evident, marelui poet, de Ziua Culturii Naționale și cu ocazia împlinirii a 172 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Defilarea manechinelor a fost însoțită de “Balada” lui Ciprian Porumbescu, interpretată de Cosmin Stoica la vioară și Cristina Ionescu la pian, artiști ai Filarmonicii “Paul Constantinescu” din Ploiești. Menționăm faptul că fetele care au defilat pe podium au fost machiate de Lidia Ellersdorfer, proprietara Salonului “Cleopatra” din Câmpina și proaspăt câștigătoare a trofeului “Best make-up artist” la World Fashion Festival Awards Dubai 2021. Evenimentul de la Teatrul “Toma Caragiu” a fost organizat de Dahlia Couture și BES România, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Prahova și cu sprijinul mai multor sponsori. CâmpinaTV.ro a fost unul dintre partenerii media ai evenimentului.

7294 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3121 vizualizari
19 mai 2022 07:13

Superbă întâlnire muzicală, în cadrul proiectului ”Muzica+”, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina

O nouă întâlnire muzicală în cadrul proiectului ”Muzica+”, inițiat de pianista câmpineancă Diana Ionescu și inclus în programul cultural ”CâmpinArtelor”, a avut loc miercuri, 18 mai 2022, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. A fost un adevărat festin cultural, cu două recitaluri extraordinare oferite de doi tineri - soprana Adelina Maria Cociobanu, 23 ani, din Iași, studentă la Universitatea de Muzică în anul IV și clarinetistul Emanuel Rupa, 19 ani, din Ploiești, în primul an la Universitatea de Muzică din București.

2065 vizualizari
16 mai 2022 12:08

Jurnal din Himalaya. O expoziție-poveste cu fotografii din expediția ghidului montan câmpinean Cristi Minculescu

1 comentarii

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc joi, 26 mai 2022, de la ora 18.00, vernisajul expoziției din cadrul proiectului “Jurnal din Himalaya”. O expoziție de fotografie, prin intermediul căreia ghidul montan Cristi Minculescu spune povestea expediției pe care a făcut-o în Himalaya luna trecută. O experiență extraordinară într-una dintre cele mai fascinante zone ale continentului asiatic – centura Himalaya din Nepal.

Alte stiri recente

117 vizualizari
24 mai 2022 20:59

Liga A Prahova, etapa a 31-a. Rezultate și clasament

Marți, 24 mai 2022, în cadrul etapei a 31-a din Liga A Prahova, la fotbal, etapă intermediară, s-au înregistrat o serie de rezultate mai puțin așteptate. Iată rezultatele etapei, clasamentul la zi, precum și programul etapei viitoare:

781 vizualizari
24 mai 2022 20:00

O autospecială a Poliției a lovit un motociclist pe DN1, la Nistorești

Cu puțin timp în urmă, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova au fost sesizați despre faptul că pe DN1, în zona cartierului Nistorești s-a produs un accident rutier. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că accidentul a avut loc între o autospecială de poliție și o motocicletă.