Ioana Plăvan, dublă campioană națională de seniori și tineret la aruncarea suliței

Sport (Categoria articolului)

În a doua zi a Campionatului Națonal de Atletism pentru seniori și tineret, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca, atletismul câmpinean a avut din nou motive de mândrie și de bucurie. Cea mai bună performanță - titlul național la seniori și la tineret - a fost reușită de Ioana Plăvan (antrenor Nicolae Pavel), fostă sportivă a CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent legitimată la SCM Gloria Buzău.

Ioana Plăvan a câștigat detașat întrecerea la proba ei favorită, cu o aruncare de 50,16m, la aproape patru metri față de ocupanta locului secund. Este demn de remarcat că Ioana Plăvan își păstrează titlurile naționale la ambele categorii de vârstă, semn al constanței și, până la urmă, al valorii la care a ajuns sportiva profesorului Nicolae Pavel.
Tot în întrecerea feminină de aruncarea suliței, Câmpina a mai avut o reprezentantă - Eliza Oană (fostă Toader), care a fost sportiva CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent fiind legitimată la CSM București. Antrenată tot de Nicolae Pavel, Eliza Oană a reușit o clasare pe locul al patrulea, cu 44,88m, la 61 centimetri de medalia de bronz. Interesant este că Eliza Oană a obținut această performanță cu numai o zi înainte de împlinirea a 11 ani de când devenea vicecampioană balcanică la juniori I, în aceeași probă de aruncarea suliței, cu 43,96m, ediția din acel an a Balcaniadei având loc în Grecia.
În ultima zi a Campionatului Național de Atletism pentru seniori și tineret a mai concurat și Marius Vasile, legitimat la CSS ”Constantin Istrati” și antrenat de Nicolae Pavel. Sportivul câmpinean a participat în proba de aruncarea discului, unde a reușit o aruncare de 46,83m, cu care s-a clasat pe locul al doilea la tineret și pe locul al cincilea la seniori.

Citiți și Andreea Lungu (CSS ”Constantin Istrati” Câmpina), dublă campioană națională la aruncarea discului

4813 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1755 vizualizari
08 dec. 2023 17:04

Georgeta Popescu, aproape de Top 6 în Cupa Europei. A fost în Norvegia, urmează Letonia

La Lillehamer, în Norvegia, pe pârtia unde au avut Jocurile Olimpice din 1994 și Jocurile Olimpice de Tineret 2016, acum s-au desfășurat primele etape din circuitul Cupei Europei. Au fost șanse concursuri la două discipline (monobob și bob două persoane), totul desfășurându-se pe durata a șapte zile, un adevărat tur de forță pentru toți sportivii și tehnicienii prezenți în Norvegia.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.