HidroPrahova a demarat licitația pentru desemnarea unui nou constructor care să continue lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte

Actualitate (Categoria articolului)

Pe SEAP a fost publicat, zilele trecute, anunțul privind extinderea rețelelor de canalizare la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Este vorba despre continuarea lucrărilor sistate în toamna lui 2015, după rezilierea contractului de către firma constructoare Cast SRL Bănești. Se dorește desemnarea unui nou antreprenor care să continue aceste lucrări finanțate 85% din fonduri europene (POIM 2014-2020) și 15% de la bugetul de stat și bugetul județean.

Potrivit anunțului publicat pe SEAP, valoarea contractului este de 38.164.410 lei fără TVA, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 28 iunie 2018. Data limită de evaluare a ofertelor este 18 octombrie 2018, dar conducerea HidroPrahova consideră că procedura se va încheia mai devreme, astfel încât în luna septembrie a acestui an să poată începe lucrările.
Ce înseamnă aceste lucrări? Extindere și reabilitare conducte de canalizare pe 31,85 km, racorduri de canalizare - 19,99 km, cămine de vizitare - 873 bucăți, cămine de racord - 2.511 bucăți, cămine de decantare și cămine stații pompare ape uzate - 15 bucăți, echipamente de pompare - 32 bucăți, conducte de refulare - 6,59 km, cămine conexe amplasate pe conductele de refulare - 58 bucăți.
Acestea sunt datele tehnice pentru toate cele trei localități, dar lucrările vizează, în cea mai mare parte, municipiul Câmpina, pentru că aici se înregistrează cea mai mare întârziere. La Câmpina, lucrările de canalizare au fost realizate doar în proporție de 45%, în timp ce în celelalte două localități din proiect se stă ceva mai bine: Bănești - 85%, Vălenii de Munte - 93%.

Potrivit informațiilor oferite de conducerea HidroPrahova, dacă toate lucrurile merg bine, ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în luna septembrie a acestui an, iar termenul de finalizare pentru întreaga lucrare este de 540 zile calendaristice de la data emiterii ordinului. "Investițiile aferente străzilor Calea Doftanei și Bobâlna din municipiul Câmpina vor fi atacate cu prioritate, acestea urmând a fi finalizate în cinci luni de la obținerea autorizației de lucru", se precizează în adresa remisă de HidroPrahova. Sigur, sunt termene optimiste și ar fi bine dacă ar putea fi respectate. Câmpinenii au așteptat destul rezolvarea problemei legate de canalizare în așa fel încât să poată fi reparate și străzile, la final. Totuși, este vorba despre un contract mare, iar în astfel de cazuri se ajunge de cele mai multe ori la contestarea licitației, durează mult soluționarea contestațiilor, apoi vine iarna și e mai greu cu executarea lucrărilor. Nu mai vorbim despre faptul că Bobâlna și Calea Doftanei sunt străzi dificile, cu multe conducte în subteran, cu porțiuni în pantă și zone inundabile (Calea Doftanei), iar introducerea canalizării pe aceste două străzi nu va fi o lucrare ușoară. 
Ne dorim să nu avem dreptate, iar lucrurile să meargă strună...

4261 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

512 vizualizari
30 nov. 2023 21:40

Subiect serios, discuții comice în plenul CL Câmpina pe tema terenurilor de pe albia râului Doftana

Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 25 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță.

831 vizualizari
30 nov. 2023 21:32

Ion Alexe, cel mai potrivit nume pentru recent inaugurata sală de sport din Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

În urmă cu puțin timp, în ziua ceremoniei de absolvire și depunere a jurământului de către poromoția noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, în prezența secretarului de stat chestor general Bogdan Despescu și a inspectorului principal al Poliției Române chestor Benone Matei, a avut loc inaugurarea sălii de sport din incinta acestei instituții de învățământ.

Alte stiri recente

761 vizualizari
30 nov. 2023 18:59

Cupa ”1 Decembrie” la handbal feminin, juniori IV. Prima zi, un spectacol sportiv total

Șase echipe de top din România la nivel de handbal feminin juvenil au venit la Câmpina pentru a participa la Cupa ”1 Decembrie”.

1530 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.