Eroii români, comemorați la Niderbuhl - Rastatt de către rezerviștii germani

Eveniment (Categoria articolului)

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina este înfrăţită cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal (Germania), iar una dintre modalităţile de colaborare o constituie organizarea de acţiuni de cinstire reciprocă a eroilor din cele două ţări, căzuţi în diferite conflagraţii, executând ordinele ţării lor până la sacrificiul suprem. De Ziua Eroilor, la Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, rezerviștii germani le-au adus un omagiu soldaților români căzuți în primul război mondial.

La acțiunea desfășurată în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, la parcela unde îşi dorm somnul de veci militari români, olandezi şi polonezi, au participat rezerviști din Achern-Renchtal, dar și de la alte asociații similare, precum şi părintele Bogdan Stavarachi, superiorul Capelei Ortodoxe "Sfântul Arhanghel Mihai" din Baden Baden, urmași ai eroilor români și membri ai comunității de români din regiune. Comemorarea eroilor români a început cu o slujbă religioasă, care a avut un caracter aparte fiind subliniate și împlinirea a 100 de ani de la încheierea primului război mondial, precum şi Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Apoi, un trompetist a intonat "Ich hatte un kamerad" (Am avut un camarad). După slujba religioasă, reprezentanții Asociaţiei Rezerviştilor din Achern-Renchtal, condusă de Josef Gombola, au depus flori la cele 10 cruci ale celor 28 de eroi români înmormântați în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt și la troița centrală a cimitirului. Ceremonialul s-a încheiat emoţionant, cu intonarea la trompetă a imnurilor României şi Germaniei.
Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina, condusă de col. (r) Marian Dulă, colaborează de aproape șase ani cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal, acordul de parteneriat dintre cele două asociații fiind semnat la Câmpina, în toamna lui 2012.  

3727 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2315 vizualizari
26 iun. 2022 12:31

Atmosferă superbă la concertul susținut de KEMPES în Parcul Regele Mihai I din Câmpina

Ovidiu Ioncu (KEMPES), una dintre cele mai bune voci ale rock-ului românesc, a deschis seria concertelor pe care Casa de Cultură “Geo Bogza” le organizează în această vară în aer liber, în centrul municipiului Câmpina. Iar KEMPES a creat o atmosferă extraordinară, alături de cei doi membri ai formației sale – Mihai Neniță la vioară și Alberto Bolocan la chitară.

2016 vizualizari
26 iun. 2022 11:20

Ceremonie impresionantă la sfințirea monumentului dedicat eroilor de la UM 0865 din Câmpina, uciși la Otopeni în decembrie 1989

Monumentul Eroilor Jandarmi, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în fața fostei unități de jandarmi din Câmpina, a fost restaurat și resfințit sâmbătă, 25 iunie 2022, în cadrul unei ceremonii impresionante, organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

Alte stiri recente

1959 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

1846 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.