La Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", noul an şcolar a început cu gândul la... centenar!

Actualitate (Categoria articolului)

V-am prezentat într-un articol anterior cum a început noul an şcolar la Şcoala Gimnazială "BP Hasdeu". Acum, să vedem cum au stat lucrurile şi la o instituţie liceală - Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu", unde am discutat cu directorul Roxana Stan.

Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" este, fără îndoială, cea mai prestigioasă unitate de învăţământ din Câmpina, astfel că problemele de aici sunt minore. Aici funcţionează 39 de clase, de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, iar concurenţa pentru a intra la acest colegiu este cea mai mare din Câmpina. De asemenea, ani la rând, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat a fost foarte aproape de 100%, uneori chiar atingându-se această valoare maximă.
Dacă nu sunt probleme, în schimb, directorul Roxana Stan ne-a vorbit despre sărbătoarea care se apropie în viaţa acestei instituţii: "În 2019, Colegiul Naţional "Nicolae Grigorescu" va împlini 100 de ani de la înfiinţare. Este un eveniment deosebit, pe care încercăm să-l pregătim aşa cum se cuvine. Am format deja la nivelul instituţiei noastre un comitet pentru pregătirea acestui eveniment, iar pe 5 octombrie, cu ocazia Zilei Educaţiei, vom lansa programul de sărbătorire a centenarului liceului nostru". (video)

Citiţi şi Conducerea Şcolii Gimnaziale "BP Hasdeu" speră ca noul an şcolar să aducă şi începerea lucrărilor la o sală de sport.

7429 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

485 vizualizari
01 dec. 2022 09:12

Noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, în perioada 1 decembrie 2022 - 13 ianuarie 2023

Primăria municipiului Câmpina anunță instituirea unor noi restricții de circulație în cartierul Voila, din Câmpina, acolo unde se lucrează la rețeaua de canalizare.

1850 vizualizari
30 nov. 2022 20:22

La Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina a fost sărbătorită Ziua Națională prin proiectul ”Să ne cinstim strămoșii”

Elevii Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” au sărbătorit marți, 29 noiembrie 2022, în cadrul proiectului educativ ”Să ne cinstim strămoșii”, Ziua Națională a României.

Alte stiri recente

1659 vizualizari
30 nov. 2022 22:24

În centrul Câmpinei au răsunat colindele tradiționale și au fost aprinse instalațiile pentru Sărbătorile de Iarnă

Zeci de câmpineni s-au aflat în această seară în Parcul Regele Mihai I pentru a asculta primele colinde ale acestei ierni și pentru a asista la aprinderea oficială a luminițelor pentru Sărbătorile de Iarnă. Și nu au fost dezamăgiți. Grupul “Mugurași de primăvară” de la Clubul Copiilor (coordonat de profesor Alice Botoacă) au încântat publicul cu colinde frumoase, colinde tradiționale românești.

2552 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie 2022, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret din cadrul Consiliului Local Câmpina.