SF-ul pentru repararea sălii de sport de la Liceul Energetic este gata, dar administrația locală încă nu știe acest lucru

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina nu știe ce se întâmplă cu mare parte din fondurile alocate de la bugetul local, lucru demonstrat și la ședința de săptămâna trecută. Este adevărat că pe unii consilieri nici nu-i interesează, dar este vorba, totuși, de bani publici și poate că, măcar trimestrial, dacă nu lunar, Consiliul Local ar trebui să solicite Primăriei o situație cu stadiul tuturor lucrărilor și documentațiilor pentru care s-au alocat bani de la buget.

La ședința CL de săptămâna trecută, consilierul Florin Frăţilă a vrut să ştie ce se întâmplă cu fondurile alocate pentru studiul de fezabilitate în vederea realizării unor lucrări de reparații la acoperișul sălii de sport de la Liceul Tehnologic Energetic, pentru că are informații că nu s-a făcut nimic. „Este un stil de lucru nu numai defectuos, chiar penibil. Am alocat o sumă de bani pentru studiul de fezabilitate la sala de sport de la Energetic, unde ştim cu toţii cu plouă în ciuda numeroaselor reparaţii efectuate acolo. Nici până în ziua de azi nu s-a făcut studiul de fezabilitate! Oameni buni, eu cred că ar trebui să fim deranjaţi profund de povestea asta şi ar trebui să avem o poziţie drastică. Să-i chemăm pe oamenii ăştia din conducerea şcolilor şi să ne explice cum de se poate întâmpla aşa ceva. Pentru că lumea spune despre noi că nu facem, că nu vrem să facem, ştiţi bine ce se întâmplă”, a afirmat Florin Frăţilă în plenul şedinţei Consiliului Local (video).
„Din ceea ce ştiu eu, la Liceul Energetic, suma alocată pentru studiul de fezabilitate nu s-a cheltuit pe alte lucrări de reparaţii şi este în curs procedura de întocmire a documentaţiei pentru SF”, a spus Emil Stanciu, reprezentantul ADPP din cadrul Primăriei Câmpina.

Ei bine, dacă reprezentantul Consiliului Local și cel al Primăriei ar fi întrebat conducerea liceului, ar fi aflat că studiul de fezabilitate este gata și va fi predat oficial pe 3 noiembrie.
„Îmi pare rău că s-a ajuns la o asemenea discuţie. Concret, pentru realizarea studiului de fezabilitate la sala de sport s-a desfăşurat procedura de achiziţie publică și am încheiat contract pe 28 august cu firma respectivă. Pe 3 noiembrie vom avea studiul, care a fost puţin întârziat deoarece a fost nevoie şi de realizarea unei expertize. Valoarea totală a acestui studiu este de aproximativ 34.000 lei, la care se adaugă alţi 10.000 lei petru realizarea expertizei. Diferenţa de bani până la cei 100.000 lei alocaţi de la bugetul local este folosită pentru realizarea documentaţiei, a proiectului şi executarea unor lucrări de împrejmuire a unor corpuri ale liceului nostru. Realizarea studiului de fezabilitate pentru reparaţiile la sala de sport nu a fost o foarte mare urgenţă, pentru că oricum va fi o lucrare care nu se va face în acest an. Va fi nevoie de o investiţie serioasă acolo, din câte am înţeles din discuţiile preliminare, inclusiv de o consolidare a clădirii. În plus, vreau să subliniez că Liceul Energetic nu a returnat niciodată, cel puţin în ultimii ani, bani la bugetul local pentru că nu am fi realizat reparaţiile convenite împreună cu reprezentanţii Primăriei”, ne-a declarat directorul Liceul Tehnologic Energetic, prof. Stan Sârbu. 

Dacă s-ar prezenta public o situație trimestrială cu stadiul tuturor lucrărilor și documentațiilor aprobate de Consiliul Local și plătite de la buget, astfel de discuții nu ar mai apărea. Obligată să facă raportul pentru Consiliul Local, Primăria ar știi exact cum stau lucrurile. Iar consilierii nu ar mai apela la informații neoficiale. Important este ca toate părțile implicate să găsească o cale de comunicare și să pună binele comunității deasupra oricăror alte interese.

3615 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1112 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

1579 vizualizari
14 aug. 2022 12:28

Un bărbat de 33 ani, din Câmpina, a fost prins băut la volan la Valea Doftanei

Noaptea trecută, chiar cu puțin timp înainte de miezul nopții, polițiștii din Valea Doftanei au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 102I, din direcția Teșila către satul Trăisteni.

Alte stiri recente

2192 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1535 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)