Lansare de carte, la Câmpina, cu ocazia Zilei Aviației - "Din poveștile aviației române", de Sorin Turturică

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 20 iulie, de Sfântul Ilie, în România se sărbătorește Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, iar această sărbătoare a fost marcată la Câmpina astăzi, pe 21 iulie, printr-o lansare de carte. Este vorba de volumul ”Din poveștile aviației române”, scris de Sorin Turturică.

Prezent la Câmpina, la evenimentul organizat de filiala locală a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere (președinte colonel Marian Dulă), în colaborare cu Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I” și Casa Tineretului Câmpina, Sorin Turturică a vorbit despre pasiunea sa pentru aviație, despre documentarea făcută pentru volumele sale, ”Din poveștile aviației române” fiind doar cea mai una dintre numeroasele sale cărți care au văzut lumina tiparului. Noi am vrea să reamintim alte două titluri importante - "Cruciații înălțimilor" și "Aviatoarele României - din înaltul cerului în beciurile securității", două cărți remarcabile scrise de Sorin Turturică.
Despre cartea lansată la Câmpina a vorbit și criticul literar Christian Crăciun, care a început spunând că ”singura mea legătură cu aviația este că am fost de câteva ori pasager în avioane”, dar care a făcut o paralelă extrem de interesantă între eroii cerului și cei ai mării. (video) Evenimentul a fost întregit de o prelegere a istoricului Alin Ciupală despre activitatea Asociației Române pentru Propaganda Aviației (ARPA) la Câmpina, dar și de prezentarea unei expoziții de caricaturi despre aviație. Ofițerii în rezervă din Câmpina au prezentat episoade mai puțin cunoscute, dar interesante din cariera lor militară. Aviatori, dar și rachetiști au adus în fața auditoriului istoria forțelor aeriene române din ultimele decenii: comandorii (r) Florea Petrișor și Ioan Toma, colonel (r) Gheorghe Constantin, locotenent colonel (r) Paul Olaru și maistrul militar Toma Simion.

3815 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2079 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3901 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

491 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1771 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: