"Steluțele" profesoarei Dorina Popa au strălucit la Art Dance Festival. Premiul I și calificarea la Campionatul Mondial de Talente din SUA, din 2020

Eveniment (Categoria articolului)

În week-end-ul trecut, la București, la Palatul Național al Copiilor, au avut loc două concursuri naționale de dans de cel mai înalt nivel. La ambele concursuri, balerinele de la Câmpina, pregătite de Dorina Popa, au obținut premii importante. De altfel, fetele ne-au obișnuit să revină acasă, chiar și de la competiții grele, desfășurate în companii selecte, cu multe premii și trofee. Așa a fost și acum, dar la premiile obținute de această dată se adaugă și o mare surpriză.

Primul concurs, Art Dance Festival 2019, s-a desfășurat sâmbătă, 26 octombrie, iar printre participanți s-a numărat grupul "Steluțele" de la Clubul de Dans Dorina Pop din Câmpina. Fetițe cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, superbe, care au dansat la categoria Jazz / Show-dance. Și au câștigat premiul I cu dansul "Sing, sing, sing", dar mai mult decât atât, vor reprezenta România la cea de-a 24-a ediție a Campionatului Mondial de Talente care se va desfășura anul viitor, în perioada 24 iulie - 2 august, la Los Angeles, în Statele Unite ale Americii. Juriul concursului a apreciat nivelul tehnic și calitatea dansului, varietatea coregrafică și expresivitatea "Steluțelor", astfel că ele au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Duminică, 27 octombrie, a avut loc ediția a VII-a a "Bucharest Dance Awards", un concurs extrem de puternic, la care au participat 42 dintre cele mai importante școli și cluburi de dans din România. Iar balerinele de la Câmpina au strălucit din nou și și-au îmbogățit palmaresul cu multe premii:
Carolina Lăcătuș și Alexandra Bordea – Premiul I, dans clasic 4-6 ani, Duo "Little Balerinas"
Grupul “Attitude” – Premiul I și trofeul secțiunii, dans clasic 7-9 ani, "Grande Waltz"
Carolina Lăcătuș - Premiul al II-lea, dans clasic 7-9 ani, solo, "Birthday variation"
Ștefania Panaitescu – Premiul al II-lea, dans clasic 10-12 ani, solo amatori, "Birthday variation"
Ioana Crijanovschi – Premiul al III-lea, dans clasic 10-12 ani, solo amatori, variație “Paquita”
Dans Clasic 10-12 ani, solo profesioniști
- Andra Anghelache – Premiul I, “Scufița roșie”
- Andreea Geantă – Premiul al II-lea, variație “Pas de trois”
- Ingrid Motoroiu – Premiul al III-lea, "Silver Fairy"
Dans clasic 10-12 ani, profesioniști poante
- Carolina Neagu – Premiul I, "Spring Fairy"
Dans clasic 10-12 ani, duo profesioniști
- Andra Anghelache și Andreea Geantă – Premiul I, “Variația prietenelor”
Dans Clasic 10-12 ani grupuri profesioniști
- Grupul “Allegro” – Premiul I, "Primăvara"
Dans clasic 13-15 ani, solo amatori poante
- Sara Bogza – Premiul I, "Candide Fairy"
- Ștefania Ionică – Premiul al II-lea, variație " Esmeralda - Pas de six"
Dans clasic 13-15 ani, solo amatori
- Sara Bogza – Premiul I și Premiul special, variație “Paquita”
- Teodora Morar – Premiul al II-lea, variație “Cupidon”
Dans liric 10-12 ani, solo profesioniști poante
- Carolina Neagu – Premiul I, "Tango to Evora"
Dans liric 10-12 ani duo profesioniști
- Andra Anghelache și Andreea Geantă – Premiul I, "Dream it possible"
Dans liric 13-15 ani, duo profesioniști
- Bianca Dogaru și Ștefania Ionică – Premiul I, "Light me up"
Cabaret 10-12 ani, solo profesioniști
- Ingrid Motoroiu – Premiul I, "Boogie Woogie"
- Andreea Geantă – Premiul al II-lea, "Sally's Dance"
Dans de caracter 10-12 ani, duo profesioniști
- Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi – Premiul I, "Piefke und Pufke Polka"
Dans contemporan 10-12 ani, grup amatori
- Grupul “Ensemble” – Premiul al III-lea, "Believer"
Ce-ar mai fi de spus? Felicitări acestor fetițe minunate, felicitări profesoarei Dorina Popa și nu doar pentru aceste rezultate, ci și pentru munca teribilă care stă în spatele performanțelor! Și, bineînțeles, felicitări părinților acestor copii pentru susținerea lor permanentă!

5480 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2704 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

32 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2378 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.