Cele șapte minuni ale Câmpinei ”turistice”
Actualitate (Categoria articolului)
Dacă tot avem un Centru de Informare și Promovare Turistică pentru care s-au cheltuit aproape 600.000 lei, haideți să vedem și cu ce se poate lăuda administrația locală că a făcut în ultima vreme pentru dezvoltarea localității. Noi am identificat "cele șapte minuni ale Câmpinei", una și una. Despre fiecare în parte am scris pe larg, iar acum vi le reamintim pentru că sunt demne de o "carte de aur" a administrației Tiseanu - Pițigoi. Da, știm, noi suntem răi, iar ei sunt buni. În bunătatea lor, sperăm să ne ierte că suntem cu ochii pe ei și mai sperăm să se oprească... la șapte. Că nu mai vrem astfel de minuni.
1. Blocul de necesitate fără utilităţi – se împlinesc în curând trei ani de la începerea lucrărilor la blocul de necesitate din Bulevardul Nicolae Bălcescu şi un an de la finalizarea lucrărilor, iar cele aproximativ 60 de spaţii locative nu au încă utilităţi. La ședința CL din aprilie, primarul Horia Tiseanu a spus că presa minte că blocul nu are utilități. Ei bine, altcineva a mințit, nu presa. Dovada – abia în iulie Primăria a organizat selecție de oferte pentru instalațiile de apă și canalizare. Urmează gazele și energia electrică.
2. Aleea-tobogan – una dintre cele mai surprinzătoare „minuni”, venită de nicăieri. A costat peste un miliard lei vechi, iar lucrarea a constat în asfaltarea unei alei care leagă Calea Doftanei de Strada Voila. Panta este abruptă, deja s-au produs accidente aici, iar la iarnă cu siguranţă că aleea va fi un adevărat furnizor pentru... Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal.
3. Terenul multifuncţional de sport aproape nefuncțional - o idee bună, aplicată prost. O lucrare care a costat aproximativ 33.000 euro. Terenul situat între terenul sintetic de fotbal şi bazinul acoperit s-a dorit a fi multifuncţional (handbal, mini-fotbal, baschet), apoi a ieşit doar de baschet, în final, demonstrându-se că este neregulamentar şi pentru acest sport.
4. Pistă de atletism la 90 de grade – pare o glumă, dar nu e. Minunea poate fi văzută la Câmpina, la terenul sintetic de fotbal din incinta Căminului Petrol, o investiţie care a durat mult şi care a costat vreo 900.000 lei. Din motive rămase necunoscute, pista din jurul terenului are forma unui dreptunghi, cu unghiuri de 90 de grade, astfel că aici nu poate avea loc nicio competiţie de atletism, care presupune folosirea pistei.
5. Trotuare prelungite în intersecţii – da, a fost unul dintre primele proiecte ale viceprimarului Piţigoi. În mai multe intersecţii din Câmpina, unele chiar intens circulate, s-au prelungit trotuarele, scopul declarat fiind creşterea numărului de locuri de parcare. Urmarea – intersecții blocate de foarte multe ori.
6. Parcarea din care se poate ieși doar cu spatele – nu râdeţi, că nu este de râs. Da, în Câmpina există o asemenea parcare, aflată lângă celebra alee-tobogan. O parcare de vreo 10 locuri, aflată pe partea stângă a Căii Doftanei, pe sensul de mers spre Voila şi în care nu se poate intra dacă ajungi aici dinspre centru şi, mai grav, nu se poate ieşi decât cu spatele.
7. Spaţiul verde cu cele mai multe borduri şi pavele pe metru pătrat – o lucrare care încă nu este finalizată şi se desfăşoară pe scuarul din faţa Casei de Cultură, situat la intersecţia străzilor Fraţii Goleşti şi Griviței. 113 borduri și câteva sute de pavele pe aproximativ 75 mp. Un mic spațiu verde “ucis” de betoane.
Rugăm Primăria Câmpina să se oprească. Gata, ajung șapte minuni! Ne-am făcut de râs suficient. Poate ar fi timpul să trecem și la treburi serioase.
Comentarii
- 22.09.2017 15:10 Super ideea voastră! Felicitări! Și, adevărat, sper și eu ca Tiseanu și Pițigoi sa se oprească la 7!
- 22.09.2017 16:11 8. Primar inginer profesor doctor.
- 23.09.2017 09:09 Uraaaa! Visul cuplului de aur al tandemului Tiseanu - Pitzigoi s-a implinit!!! Am depashit Caracalul!
- 23.09.2017 10:17 Suntem de invidiat!!!
- 23.09.2017 14:28 Isi asuma cineva raspunderea pentru toate aceste tampenii? De ce nu vin cei din primarie sa explice, am facut asta pentru ca, am facut ailalta pentru ca, si tot asa. Sau nu pot explica, atunci sa plece!
- 25.09.2017 15:38 Ca sa ne mai scoatem din paguba, ar trebui initiat un circuit turistic si sa dam bilete la punctul de Informare din centru (alta mareață realizare) - ceva de genul: "Cele 7 minuni ale prostiei" sau "Hai sa vedeti ce s-a ales de Campina" si neaparat sa-i plimbam pe turisti pe Calea Doftanei, pe Voila si pe Alexandru Vlahuta..
Actualitate

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina
În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case
UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.
Alte stiri recente

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia
În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras
În perioada 22-26 iunie 2022, la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.