Prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu, pedepse executate la domiciliu și liber la folosirea funcției publice pentru obținerea de favoruri sexuale - un nou proiect controversat inițiat de PSD

Actualitate (Categoria articolului)

Cu câteva zile înaintea Crăciunului, 39 de senatori și deputați ai PSD au depus la Parlament un proiect legislativ pentru modificarea codurilor penale. Este un proiect ale cărui prevederi a stârnit multe nemulțumiri, inclusiv din partea unor europarlamentari ai partidului de guvernământ, pentru că, dacă se aprobă, Codul Penal va deveni cu adevărat Codul Penalilor. 

Principala modificare propusă este cea privind introducerea unui prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu. Cu alte cuvinte, dacă paguba (prejudiciul) este sub această valoare, nu se mai consideră a fi infracțiune. (Art 297, al 1 din Codul Penal)
O altă propunere vizează modificarea Art 60 din Codul Penal, cel privind închisoarea, introducându-se două noi alineate: pedepsele cu închisoarea de până la trei ani se execută la domiciliu; pedeapsa cu închisoarea la domiciliu se aplică și persoanelor condamnate la închisoare peste trei ani, dar care au vârsta de cel puțin 60 de ani sau care suferă de boli grave sau incurabile.
Controversată este și propunerea de abrogare a Art 299 din Codul Penal, articol care prevede pedepsirea cu închisoare de la șase luni la trei ani și interzicerea unor drepturi pentru funcționarul public care pretinde ori obține favoruri de natură sexuală. Practic, s-ar desființa, astfel, infracțiunea de folosire a funcției pentru obținerea de favoruri sexuale.
(Întregul proiect, în facsimil)

Nu este primul proiect controversat inițiat de parlamentari din PSD. Vă reamintim că, la jumătatea lunii decembrie, 15 deputați PSD au depus la Parlament un proiect de modificare a Legii speciale anticorupție, care dezincriminează faptele de corupție dacă beneficiar este o altă persoană decât făptuitorul. Iar pe 18 decembrie, un alt grup de parlamentari PSD a inițiat un proiect legislativ care lasă DNA și ANI fără obiectul muncii, scoțându-i pe senatori, deputați și pe aleșii locali de sub incidența Codului Penal.

3296 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ghiula Francis 28.12.2017 09:15 Hahahahaha, pai dacă un șef din primărie are in subordine câteva domne sau domnișoare si are pofta de savarine, este liber la frișcă ca nu-i face nimeni nimic?!!??!! Așa ca doamnelor si domnișoarelor dacă vreți sa va păstrați slujbele ar fi bine sa va pregătiți sufletește si mai ales trupește!!!!!

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.