Prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu, pedepse executate la domiciliu și liber la folosirea funcției publice pentru obținerea de favoruri sexuale - un nou proiect controversat inițiat de PSD

Actualitate (Categoria articolului)

Cu câteva zile înaintea Crăciunului, 39 de senatori și deputați ai PSD au depus la Parlament un proiect legislativ pentru modificarea codurilor penale. Este un proiect ale cărui prevederi a stârnit multe nemulțumiri, inclusiv din partea unor europarlamentari ai partidului de guvernământ, pentru că, dacă se aprobă, Codul Penal va deveni cu adevărat Codul Penalilor. 

Principala modificare propusă este cea privind introducerea unui prag de 200.000 euro pentru abuzul în serviciu. Cu alte cuvinte, dacă paguba (prejudiciul) este sub această valoare, nu se mai consideră a fi infracțiune. (Art 297, al 1 din Codul Penal)
O altă propunere vizează modificarea Art 60 din Codul Penal, cel privind închisoarea, introducându-se două noi alineate: pedepsele cu închisoarea de până la trei ani se execută la domiciliu; pedeapsa cu închisoarea la domiciliu se aplică și persoanelor condamnate la închisoare peste trei ani, dar care au vârsta de cel puțin 60 de ani sau care suferă de boli grave sau incurabile.
Controversată este și propunerea de abrogare a Art 299 din Codul Penal, articol care prevede pedepsirea cu închisoare de la șase luni la trei ani și interzicerea unor drepturi pentru funcționarul public care pretinde ori obține favoruri de natură sexuală. Practic, s-ar desființa, astfel, infracțiunea de folosire a funcției pentru obținerea de favoruri sexuale.
(Întregul proiect, în facsimil)

Nu este primul proiect controversat inițiat de parlamentari din PSD. Vă reamintim că, la jumătatea lunii decembrie, 15 deputați PSD au depus la Parlament un proiect de modificare a Legii speciale anticorupție, care dezincriminează faptele de corupție dacă beneficiar este o altă persoană decât făptuitorul. Iar pe 18 decembrie, un alt grup de parlamentari PSD a inițiat un proiect legislativ care lasă DNA și ANI fără obiectul muncii, scoțându-i pe senatori, deputați și pe aleșii locali de sub incidența Codului Penal.

3391 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ghiula Francis 28.12.2017 09:15 Hahahahaha, pai dacă un șef din primărie are in subordine câteva domne sau domnișoare si are pofta de savarine, este liber la frișcă ca nu-i face nimeni nimic?!!??!! Așa ca doamnelor si domnișoarelor dacă vreți sa va păstrați slujbele ar fi bine sa va pregătiți sufletește si mai ales trupește!!!!!

Actualitate

1123 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.

2162 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

1 comentarii

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina, derulate de administrația locală cu fonduri europene.

Alte stiri recente

233 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1141 vizualizari
29 nov. 2023 15:34

Vineri, 1 Decembrie, un segment din Bulevardul Carol I va fi închis circulației rutiere

Primăria municipiului Câmpina a anunțat închiderea unui tronson din Bulevardul Carol I, cel cuprins între intersecțiile cu străzile Frații Golești și Henri Coandă.