Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

Unul dintre locurile tradiționale pentru sărbătorirea iei românești este orașul Breaza din județul Prahova, un loc unde se realizează și astăzi ii autentice, care păstrează principalele repere de identitate națională. În acest context, la sfârșitul acestei săptămâni, la Breaza vor avea loc o serie de manifestări dedicate iei românești, bluz pe care, după cum se spune, se cos suflete.
Astfel, sâmbătă, 26 iunie, după o scurtă ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național, cu începere de la ora 11.00, în parcul din fața Primăriei Breaza va avea loc deschiderea oficială a Târgului Iei Calabreaza. În vreme ce producătorii locali își vor expune iile, fiind o expoziție cu vânzare, Primăria Breaza și Centrul Cultural ”Ion Manolescu” din localitate organizează un scurt program artistic susținut de ansamblurile ”Calabreaza”, Muguri de Breaza”, ”Flori de mai” și soliștii Clubului Elevilor din Breaza, invitat special fiind apreciatul cântăreț de muzică populară Gheorghe Turda.
De asemenea, la Poarta Brâncoveanu, principala intrare în parcul din centrul orașului Breaza, care poartă numele marelui domnitor, va avea loc un eveniment intitulat ”Insta photo ii de Breaza”, menit să atragă un număr cât mai are de aprecieri pe rețelele de socializare.
Duminică, 27 iunie, începând cu ora 19.00, pe stadionul din Parcul Brâncoveanu va avea loc spectacolul ”Folk la Breaza”, cu participarea soliștilor Mircea Vintilă, Emeric Imre, Maria Gheorghiu și alții.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4202 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 23.06.2021 15:57 Felicitari organizatorilor si mult succes frumoaselor si minunatelor flori, purtatoare ale Traditiilor, dansului si portului Romanesc.

Eveniment

4913 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1836 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

46 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

65 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.