Evenimente dedicate iei tradiționale românești, în acest week-end, la Breaza

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 24 iunie se sărbătorește Ziua Universală a Iei, element de identitate națională românească și prilej pentru organizarea unor manifestări așteptate cu bucurie odată cu relaxarea măsurilor de protecție sanitară stabilite de autorități din cauza pandemiei de COVID-19.

Unul dintre locurile tradiționale pentru sărbătorirea iei românești este orașul Breaza din județul Prahova, un loc unde se realizează și astăzi ii autentice, care păstrează principalele repere de identitate națională. În acest context, la sfârșitul acestei săptămâni, la Breaza vor avea loc o serie de manifestări dedicate iei românești, bluz pe care, după cum se spune, se cos suflete.
Astfel, sâmbătă, 26 iunie, după o scurtă ceremonie dedicată Zilei Drapelului Național, cu începere de la ora 11.00, în parcul din fața Primăriei Breaza va avea loc deschiderea oficială a Târgului Iei Calabreaza. În vreme ce producătorii locali își vor expune iile, fiind o expoziție cu vânzare, Primăria Breaza și Centrul Cultural ”Ion Manolescu” din localitate organizează un scurt program artistic susținut de ansamblurile ”Calabreaza”, Muguri de Breaza”, ”Flori de mai” și soliștii Clubului Elevilor din Breaza, invitat special fiind apreciatul cântăreț de muzică populară Gheorghe Turda.
De asemenea, la Poarta Brâncoveanu, principala intrare în parcul din centrul orașului Breaza, care poartă numele marelui domnitor, va avea loc un eveniment intitulat ”Insta photo ii de Breaza”, menit să atragă un număr cât mai are de aprecieri pe rețelele de socializare.
Duminică, 27 iunie, începând cu ora 19.00, pe stadionul din Parcul Brâncoveanu va avea loc spectacolul ”Folk la Breaza”, cu participarea soliștilor Mircea Vintilă, Emeric Imre, Maria Gheorghiu și alții.

(Foto cu caracter ilustrativ)

5087 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Suveran 23.06.2021 15:57 Felicitari organizatorilor si mult succes frumoaselor si minunatelor flori, purtatoare ale Traditiilor, dansului si portului Romanesc.

Eveniment

173 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1737 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.

Alte stiri recente

1284 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.

1027 vizualizari
27 mar. 2023 18:28

27 de persoane și-au găsit un loc de muncă la Târgul Joburilor de lângă casă, organizat sâmbătă la Câmpina

Peste 130 de câmpineni interesați de un loc de muncă au discutat cu angajatorii locali și 27 dintre aceștia și-au găsit un job sâmbătă, 25 martie 2023, în cadrul Târgului Joburilor de lângă casă, eveniment organizat de Asociația Cartierelor Câmpinița și Muscel, prin inițiativa Cumpără de lângă casă.