Cum evoluează lucrările de pe Calea Doftanei din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Lucrările de pe Calea Doftanei reprezintă unul dintre subiectele fierbinți din această perioadă, din Câmpina. Pe de o parte, pentru că este o lucrare așteptată de multă vreme, precedenta asfaltare fiind realizată în anul 1987, cu ocazia vizitei lui Nicolae Ceaușescu la Doftana, iar pe de altă parte, pentru că oamenii (din Câmpina și împrejurimi) sunt exasperați de devierea traficului pe rute ocolitoare destul de dificile.

Vă reamintim că aici, pe Calea Doftanei, se desfășoară trei tipuri de lucrări - lucrarea de introducere a canalizării (proiect european al HidroPrahova), lucrarea de reabilitare a rețelei de apă (proiect al HidroPrahova) și lucrarea de reabilitarea a carosabilului și trotuarelor (investiție a Primăriei Câmpina).
În ultimele aproximativ două săptămâni, progresele sunt vizibile. Astfel, pe tronsonul cuprins între calea ferată și intersecția cu Strada Bobâlna s-a ajuns de la amenajarea terasamentului la turnarea primelor două straturi de covor asfaltic pe carosabil. Va urma al treilea strat de asfalt, cel de uzură, și asfaltarea trotuarelor.
Pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Bobâlna și Târnava Mare s-a început decopertarea în vederea amenajării terasamentului pentru asfaltare. În ultimele două săptămâni s-a ajuns cu decopertarea până aproape de Strada Târnava Mare, iar până la intersecția cu Strada Tg. Mureș s-au pregătit bordurile și mare parte a terasamentului.
În fine, poate cea mai importantă componentă a lucrărilor de pe Calea Doftanei - canalizarea. În ultimele două săptămâni, lucrările au ajuns din dreptul Grădiniței nr. 3 până la intersecția cu Strada Voila.
În paralel cu aceste lucrări menționate, au avut loc și altele. Primăria Câmpina le-a cerut și altor deținători de rețele să profite de spargerea străzii și închiderea traficului rutier pentru a desfășura o serie de lucrări. Astfel, pe lângă reabilitarea rețelei de apă, se fac sau refac branșamentele la rețeaua de canalizare și la cea de gaze, iar echipaje de la Electrica au înlocuit un cablu de 20kV pentru un viitor punct de transformare necesar în proiectul de modernizare a iluminatului public. Toate aceste lucrări se desfășoară tocmai din dorința administrației locale de a nu se mai sparge Calea Doftanei ani buni după finalizarea lucrărilor.
În ultima perioadă, primarul Alin Moldoveanu a mers zilnic pe șantierul de pe Calea Doftanei, atât la lucrarea Primăriei, de reparare a carosabilului și trotuarelor, cât și la lucrările HidroPrahova, de apă și canalizare, tocmai în dorința de a impulsiona cumva ritmul de lucru. Toată lumea își dorește finalizarea acestor lucrări cât mai repede, cetățeni și administrație locală.

3761 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Doftana 20.06.2021 15:12 Nu intereseaza pe nimeni cand merge tovarusul in vizita de lucru ,chiar nu se poate schimba NIMIC ?nu putem implementa un alt mod de urmarire si supraveghere ?chiar nu se fac rapoarte zilnice si apoi saptamanale ?de catre reprezentantii Primariei unde se urmareste stadiul fizic precum si calitatea?Cei ce sunt platiti de la bugetul local trebuie sa stea in santier , sa urmareasca minut cu minut desfasurarea lucrarilor cu bune si rele.Sper ca exista o documentatie tehnica aprobata precum si calitatea materialelor cat si proceduri clare de lucru.Atunci ce atatea vizite?
  • Costel 20.06.2021 18:32 Ar trebui găsită totuși o soluție pentru turnarea unui covor asfaltic pe drumul de pe garla, carpeala cu pietriș sau cu asfalt răzuit ținând doar pana la prima ploaie... Și au fost destul de dese... Șoferii din Câmpina care se deplasează în localitățile Telega, Brebu etc., dar și locuitorii acestor comune sunt exasperați de lipsa unei alternative care sa nu ne mai strice mașinile... Nici varianta pe la Fântână cu Cireși nu este viabilă.... Mai ales ca și acel drum este destul de deteriorat.
  • Suntem cu ochii pe voi 21.06.2021 19:36 Da felicitări că se implică direct PRIMARUL , are dreptate și postatorul DOFTANA, unde sunt cei din primărie care sunt plătiți ptr. așa ceva , o vizită la 2-3 zile din partea celor capabili să vadă eventualele nereguli nu ar strica, clociți ouă? Da și totuși felicitări domnului PRIMAR că de bine de rău a mai amenajat cele 2 rute alternative și o face de câte ori vremea se imbuneaza cu firmele locale , dar pe fabricii dacă tot luați pământ indreptati terenul puțin nu lăsați denivelariile acelea care sunt prin maluri , arată urât !
  • The Mask 23.06.2021 13:20 Va deranjeaza ca merge Modoveanu zilnic sa vada stadiul lucrarilor insa 16 ani nu v-a deranjat ca era Calea Doftanei praf si pulbere de l-ati ales pe Tiseanu mereu.Mai usor cu comentariile si nemultumirile la adresa primarului.In 2024 aveti stampila in mana si votati-l pe Tiseanu daca a fost bine.
  • The mask 23.06.2021 13:45 In toamna anului trecut era un domn cu o agenda care se plimba prin oras si promitea marea cu sarea,l-ati mai vazut de atunci?Mai era un cetatean care strangea cu sarg gunoaiele prin oras si pedala prin lanuri de lavanda toamna trecuta.Au fost multe actiuni de strangere a gunoaielor de atunci si va intreb daca l-ati mai vazut si pe dumnealui la astfel de activitati?Nu inteleg de ce unii cetateni sunt nemultumiti de iesirile primarului din birou.Nu credeti ca trebuie sa vada si sa stie cum merg asemenea lucrari?

Actualitate

1215 vizualizari
26 iul. 2021 20:02

”Regulamentul unui consiliu local nu trebuie să restrângă drepturile recunoscute de lege”

Afirmația aparține lui Mihai Apostolache - conferențiar universitar doctor la Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, director al Centrului de Studii și Cercetări Juridice și Socio-Administrative. De asemenea, Apostolache a fost deputat în perioada 2004-2012 și, în prezent, este președintele partidul Prahova în Acțiune. Într-o postare pe pagina sa de Fcebook, Mihai Apostolache s-a referit la situația de la Câmpina, privind încercarea unor consilieri de a pune pumnul în gura presei. Detalii - aici.

1808 vizualizari
26 iul. 2021 12:39

Punctul de vedere al președintelui UZPR Prahova referitor la prevederile privind presa din proiectul de ROF al CL Câmpina

După cum v-am informat deja, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina de joi, 29 iulie 2021, se află un proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al CL. Regulamentul conține și prevederi referitoare la mass media, prevederi pe care noi le considerăm ilegale. Despre acest lucru am scris AICI. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al președintelui Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) - Filiala Prahova, Claudius Dociu, cu privire la această situație deloc plăcută pentru presa locală și nu numai. 

Alte stiri recente

1650 vizualizari
26 iul. 2021 19:46

Sacrificarea presei, o necesitate pentru ”dezvoltarea” Câmpinei

La începutul acestui mandat ne-am bucurat că fața Consiliului Local s-a schimbat. Și chiar ne gândeam că vin oameni noi, care, chiar dacă nu vor avea experiența administrativă și ”șulfăneala” politică a predecesorilor lor, măcar vor avea mai multă bună credință, vor veni cu idei noi, constructive și vom asista la o dezvoltare a Câmpinei fără precedent. Am sperat că vor fi oameni care gândesc cu capul lor, nu ce scrie în agendele altora!

5066 vizualizari
25 iul. 2021 18:05

Punctul de vedere al liderilor politici câmpineni cu privire la proiectul prin care se încalcă libertatea presei și dreptul la informare al cetățeanului

Am solicitat liderilor locali ai partidelor politice cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina un punct de vedere privind proiectul referitor la Regulamentul de Organizare și Funcționare a Consiliului Local Câmpina, inițiat de consilierii Adina Gârbăcică (USR), Valentin Crețu (PLUS) și Dan Nica (PNL). Este vorba despre acel proiect care conține prevederi prin care se încalcă libertatea presei (nu se permite filmarea, iar fotografierea este permisă doar în primele cinci minute ale ședinței) și dreptul la informare al cetățeanului. Acel proiect prin care se dorește introducerea unei prevederi fără bază legală - “Consiliul local poate aproba desfășurarea ședinței cu ușile închise, în unele situații stabilite în raport de prevederile legale”. Detalii - aici.