Maternitatea SanConfind: calitate, performanță, siguranță

Sănătate (Categoria articolului)

Maternitatea SanConfind, ca și celelalte structuri ale Centrului Medical SanConfind, oferă servicii medicale de cea mai bună calitate. Secția Obstetrică-Ginecologie a celui mai mare spital privat din județul nostru are trei săli de nașteri (două pentru nașteri normale și una pentru operații cezariene), săli post-partum și opt camere de spitalizare pentru gravide în regim rooming-in, toate dotate cu aparatură medicală de ultimă generație. Pentru sistemul rooming-in, rezervele dispun de pat pentru nou-născut, masă de înfășat, chiuvetă specială pentru toaleta nou-născutului, un mobilier cu spații generoase și multe alte facilități. De menționat că secția are o rezervă dedicată și utilată corespunzator pentru pacientele cu dizabilități. 

Blocul-operator al secției dispune de o sală de operație modernă cu suprapresiune, flux laminar și diferite sisteme performante de sterilizare ce asigură condiții de lucru optime pentru chirurgi, anesteziști, neonatologi. Aici se pot efectua intervenții chirurgicale complexe, de mare amploare. Sala de preanestezie, compartimentul ATI cu trei paturi și nucleul pentru primele îngrijiri acordate nou-născutului extras prin operație cezariană completează componența blocului operator. Secția are două săli de naștere pe cale naturală dotate la cele mai înalte standarde, permițând o monitorizare corectă a travaliului și o naștere în condiții de siguranță pentru parturientă și nou-născut. Sălile de naștere sunt cuplate cu o rezervă de post-partum imediat, unde lăuzele vor fi monitorizate în primele două ore după naștere. Secția mai are în componență o sală de tratamente și mici intervenții pentru ginecologie, precum și o sală de tratamente pentru lăuze. Consilierii spitalului vă stau la dispoziţie pentru oferte financiare personalizate. Tarifele pachetelor pentru nașteri la Maternitatea SanConfind sunt printre cele mai mici din țară (din sistemul sanitar privat), în condițiile în care calitatea actului medical este ireproșabilă, comparabilă cu tot ceea ce oferă cele mai cunoscute maternități din sistemul medical privat existent în România.

Nașteri în siguranță, fără infecții intraspitalicești
Actul medical oferit de secția Obstetrică-Ginecologie din SanConfind este foarte apreciat de paciente și de familiile acestora. Și nu doar pentru că nivelul de calitate și performanță al actului medical în sine rămâne constant la aceleași standarde înalte, indiferent de creșterea impresionantă a volumului de activitate. Aprecierea unanimă a Maternității SanConfind provine și din faptul că în această unitate sunt implementate cu succes toate condițiile pentru o naștere sigură, ferită de infecții nosocomiale sau de alte infecții intraspitalicești. Infecțiile intraspitalicesti reprezintă un subiect extrem de sensibil în viața spitalelor din România. Tocmai din acest motiv, ele cunosc o atenție deosebită din partea întregului personal implicat în activitatea medicală a Spitalului SanConfind, așadar, implicit, și a personalului secției Obstetrică-Ginecologie, unde grija este sporită atât în privința mamei, cât și a nou-născutului. Aici sunt respectate cu cea mai mare strictețe procedurile de limitare la maximum a posibilității producerii de infecții nosocomiale sau alte infecții intraspitalicești. Dintre aceste proceduri, am aminti doar câteva, deoarece ele sunt foarte multe: folosirea corespunzătoare a halatelor și câmpurilor operatorii sterile de unică folosință - atât în blocul operator, cât și în sălile de naștere; dotarea continuă a serviciului de sterilizare al spitalului, care este unul dintre cele mai moderne din țara noastră, acesta fiind complet informatizat și capabil să asigure sterilizarea la un volum de activitate susținut; existența, în fiecare salon, a recipientelor cu soluții de cea mai bună calitate pentru menținerea igienei mâinilor; sterilizarea permanentă a saloanele prin nebulizare și radiații ale lămpii UV, chiar dacă aceste spații nu au găzduit pacienți un anumit interval de timp; vesela este dezinfectată si spălată prin programe speciale în mașini de spălat vase dedicate. Multe dintre condițiile de asepsie și antisepsie pot fi constatate direct de către pacienți, ceea ce conferă acestora un sentiment de siguranță sporit, benefic în orice fel de îngrijiri medicale, știut fiind faptul că liniștea sufletului ajută la vindecarea trupului. (P)

4233 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marcia 01.02.2021 21:59 de preturi de ce nu precizați nimic? pt ca sunt prea mari.... și deasemenea precizati și ca dacă se întâmplă ceva neprevazut de grav, spitalul nu are competenta sa ajute pacienta și tot la spitalul ala plin de infecții nozocomiale ajunge pacienta.... asa cum ii spuneți voi.....

Sănătate

5484 vizualizari
04 aug. 2022 07:49

Primele operații pe coloana vertebrală, la Spitalul San Confind

Vă informam, nu cu mult timp în urmă, despre faptul că la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina vor fi posibile operațiile de hernie de disc. De două săptămâni, chiar se întâmplă acest lucru. Două astfel de intervenții chirurgicale, de mare complexitate și finețe, au fost realizate cu succes de dr. Stelian Anghel împreună cu dr. Viorel Albu.

2293 vizualizari
12 iul. 2022 10:24

Dr. Călin Tiu a coordonat un curs de ecografie pentru chirurgi în cadrul unui congres medical european desfășurat la Cracovia

1 comentarii

La finalul săptămânii trecute, la Cracovia, în Polonia, în cadrul Congresului Asociației Europene pentru Chirugie Endoscopică, dr. Călin Tiu a organizat și condus cursul de ecografie pentru chirurgi, unul dintre cele mai apreciate din cadrul congresului.

Alte stiri recente

201 vizualizari
12 aug. 2022 07:28

Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

3227 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21.00. Ce s-a întâmplat?