CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Panică la Telega, după ce un urs a intrat în gospodăriile oamenilor şi a ucis mai multe oi

- Actualitate -

Panică la Telega, după ce un urs a intrat în gospodăriile oamenilor şi a ucis mai multe oi

De mai bine de o săptămână, în comuna Telega, în zona Băilor Sărate, este agitaţie mare printre localnici, după ce un urs şi-a făcut un obicei din a coborî în fiecare zi din pădure și a intra în gospodăriile oamenilor. Până acum a ucis opt oi, iar oamenii se tem inclusiv pentru viața lor, nu doar a animalelor din curte.

Gospodăriile lui Cătălin Brezeanu şi Ionel Apostol au fost cele mai expuse la vizitele ursului, din prima gospodărie fiind ucise cinci oi, iar din cea de-a doua, trei oi. Locuitorii din zonă sunt îngroziţi, unii dintre ei trezindu-se efectiv cu ursul în mijlocul curţii, lucru care nu s-a mai întâmplat până acum.
În mod firesc, sătenii din zona vizitată de urs s-au adresat primarului Gheorghe Ilie, care tot încearcă să găsească o soluție. "De sâmbătă, 24 iunie, a început să tot vină un urs la gospodăriile oamenilor din zona Băilor. Dincolo de panica îndreptăţită în rândul oamenilor, problema este că ursul a ucis până acum opt oi şi miei din două gospodării. În această situaţie, la începutul săptămânii trecute ne-am adresat Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor, care ne-au trimis miercurea trecută un vânător să pândească sosirea ursului. Acesta a venit ca de obicei, în jurul aceleiaşi ore, iar vânătorul a tras doar pentru a-l speria. Joi ursul a venit din nou. Vineri a revenit şi vânătorul, care a tras din nou mai multe focuri de armă pentru a-l speria pe urs. În acest week-end, din informaţiile pe care le am, ursul nu a mai venit. Acum, problema este ceva mai complicată. Există un ghid-cadru privind măsurile pe care le putem lua noi ca administraţie locală în astfel de situaţii. Ştiţi că s-au făcut tot felul de demersuri şi un urs nu mai poate fi împuşcat atât de uşor, chiar dacă el produce pagube. Este o întreagă procedură de urmat... Acum, speranţa noastră este că poate ursul s-a speriat şi a plecat spre alte zări", ne-a declarat primarul comunei Telega, Gheorghe Ilie.
Am discutat cu mai mulţi oameni din Telega şi teama încă mai domneşte în rândurile lor. În plus, sunt foarte supăraţi că un urs care produce pagube nu poate fi vânat. "Aşteptăm să omoare pe cineva?!" - este întrebarea lor, la care nu poate da nimeni un răspuns, deocamdată, oricât ai căuta în ghidurile și procedurile legale pentru astfel de situaţii. Iar faptul că ei trebuie să trăiască doar cu speranţa că ursul s-a speriat şi nu va mai reveni, numai viață normală nu mai e asta.


03 Jul 2017 21:48 16343 vizualizari


Comentarii


  • 04.07.2017 07:57 Boghy ... astia nu au auzit de tranchilizante? Tot spera sa-l poata impusca. Poate au facut-o deja. Cine stie? La cat sunt de nemernici nu m-as mira.
  • 04.07.2017 01:37 L Tranchilizare si relocare nu se mai poate sau tre sa impuste vanatorasii colonei prahoveni toti ursii?
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
743 vizualizari 20 May 2024 16:53 Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Poliția Municipală Câmpina are de astăzi un nou comandant. Este vorba despre comisar șef de poliție Alexandru Gabriel Vasile, împuternicit să conducă instituția de la Câmpina pe o perioadă de două luni, deci inclusiv în perioada alegerilor europarlamentare și locale.

citeste mai mult
1047 vizualizari 19 May 2024 09:14 Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

Incendiu la Secăria. Au fost cuprinse de flăcări o locuință și mai multe anexe

UPDATE, ora 9.26 - Incendiul a fost localizat și nu mai există pericolul de propagare.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat că pompierii din cadrul Detașamentelor Sinaia și Câmpina intervin pentru stingerea unui incendiu la Secăria.

citeste mai mult
2034 vizualizari 17 May 2024 21:57 Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

Parcările, o mare problemă a Câmpinei. Rămâne pentru mandatul viitor, poate...

La inițiativa consilierului local Marius Anghelescu, la sediul Primăriei municipiului Câmpina s-a discutat zilele trecute o propunere a unui nou regulament privind parcările rezidențiale din Câmpina.  Din rândurile consilierilor locali au mai fost prezenți Valentin Crețu, Cosmin Raț și Liviu Briciu, alături de mai mulți reprezentanți ai Primăriei.

citeste mai mult
1898 vizualizari 16 May 2024 20:38 Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Poliția Prahova verifică sesizarea cu privire la numărul mare al vizelor de flotant acordate în Câmpina

Prezent astăzi la Ploiești, secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a confirmat faptul că la nivelul IJP se fac verificări în urma sesizării Asociației Câmpina Curată cu privire la numărul mare de vize de flotant acordate în municipiul Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV