La Câmpina, profesorii își vor lua salariile pe luna octombrie. Mai departe, nu se știe

Actualitate (Categoria articolului)

La rectificarea bugetară aprobată joi, 26 octombrie 2017, Consiliul Local Câmpina a alocat 942.000 lei pentru cheltuielile de personal din învățământ. Practic, este vorba despre salariile pe care cadrele didactice le vor lua în luna noiembrie. Banii necesari pentru plata acestor salarii au fost luați de la secțiunea de dezvoltare (investiții).

"Am redistribuit această sumă de la dezvoltare la învățământ pentru a nu rămâne fără bani pentru salariile profesorilor. Dacă luna viitoare, Direcția Generală a Finanțelor Publice nu alocă banii necesari, peste un milion de lei, atunci în decembrie chiar nu știu cum vom rezolva această problemă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței Consiliului Local. Primăria Câmpina a transmis două adrese către Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova, în septembrie și octombrie, solicitând suplimentarea fondurilor pentru acordarea salariilor în unitățile de învățământ, dar până acum nu s-au primit banii necesari. Problema stă în felul următor: salariile profesorilor sunt plătite de Ministerul Educației, prin Direcția de Finanțe, care virează banii la bugetul local. Iar din bugetul local se fac plățile efective către unitățile de învățământ. Atunci când apar probleme, primăriile achită drepturile salariale ale cadrelor didactice și își recuperează ulterior banii de la Direcția de Finanțe. Numai că, acum, în primării nu prea mai sunt bani având în vedere suplimentarea propriul buget pentru cheltuielile de personal. Dacă banii de la Finanțe întârzie, administrațiile locale nu-și mai pot permite să acopere salariile profesorilor pentru că au de plătit salarii mai mari pentru proprii angajați. 
Câmpina este un caz fericit și asta pentru că au fost bani mulți alocați la investiții, iar aici prea multe lucrări nu s-au făcut. Prin urmare, administrația locală a avut de unde să ia suma necesară salariilor din învățământ. În schimb, în Prahova, sunt 77 de primării care au probleme cu banii și așteaptă disperate hotărârea de guvern prin care ar trebui să fie repartizate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor salariale.

4984 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Horatiu 31.10.2017 07:28 Ce bine merg lucrurile in tara asta.Candva am trecut si eu prin acest liceu.Eram submediocru in scoala,si gandeam ce tare sa fii profesor.Astazi am fosti colegi profesori,si vorba lu' tata,fost profesor,sunt cadavre didactice.In Romania valorile sunt inversate.Am reusit cu chiu-cu-vai sa plec in Canada acum 7 ani,unde am luat-o de la zero.Ne-au platit ei sa invatam franceza,am facut gratis o postliceala de 2 ani.Dupa 3 ani de Canada,am ajuns cu job de birou si de 10 ori salariul unui profesor din tara.Dupa mai putin de 7 ani avem 2 proprietati aici si am schimbat 4 masini.Am fost de 5 ori in State,de 4 ori la New York,si Canada de la est la vest,de la nord la sud.In Romania eram terminat si fara nicio perspectiva.Sfatul meu pentru cei ce sunt sub 30 de ani,daca nu sunteti ultra-realizati in tara e sa va ganditi la alte meleaguri. Go west,life is peacefull there https://www.flickr.com/gp/hotziu1/65EJVj
  • Profesoru Florin 02.11.2017 15:16 Dragi profesori,va faceti urgent valiza si plecati in Canada acolo sunt pinguini cu covrigi in coada . Ce a zis Basescu va fi valabil mult timp si peste hotare:Sa traiti bine! Cand? Cand o trece prostia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iohanis:O prostie, Adrian Nastase :sunt peste 3 milioane de indieni plecati din tara si traiesc bine. Asa ca rezervati bilete de avion nu mai asteptati salariile.

Actualitate

779 vizualizari
26 sept. 2023 21:48

Primim de la cititori. Probleme și la intersecția Calea Doftanei cu Strada Petru Rareș

2 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine realizată la intersecția Străzii Petru Rareș cu Calea Doftanei.

814 vizualizari
26 sept. 2023 14:17

Percheziții și mandate de aducere într-un dosar de criminalitate economică, în care prejudiciul se ridică la 1,4 milioane lei

Marți dimineață, polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, au pus în executare 14 mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județele Argeș, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Ilfov și Prahova, într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals informatic și fals în declarații. 

Alte stiri recente

363 vizualizari
27 sept. 2023 20:39

Profesorul Dumitru Dulcan va conferenția la Câmpina despre ”Puterea gândului”

Vineri, 29 septembrie, de la ora 18.00, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina are loc o conferință cu invitați speciali și cu un subiect de foarte mare interes - ”Puterea gândului”.

771 vizualizari
27 sept. 2023 07:03

Concurs de natație în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023

Unul dintre dezideratele Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor este de a aduce în lumina publicului tot ce are mai bun Câmpina în domeniul artei și al sportului. Au fost competiții de fotbal, de orientare sportivă, de baschet, iar duminică, 24 septembrie, a fost rândul natației.