La Câmpina, profesorii își vor lua salariile pe luna octombrie. Mai departe, nu se știe

Actualitate (Categoria articolului)

La rectificarea bugetară aprobată joi, 26 octombrie 2017, Consiliul Local Câmpina a alocat 942.000 lei pentru cheltuielile de personal din învățământ. Practic, este vorba despre salariile pe care cadrele didactice le vor lua în luna noiembrie. Banii necesari pentru plata acestor salarii au fost luați de la secțiunea de dezvoltare (investiții).

"Am redistribuit această sumă de la dezvoltare la învățământ pentru a nu rămâne fără bani pentru salariile profesorilor. Dacă luna viitoare, Direcția Generală a Finanțelor Publice nu alocă banii necesari, peste un milion de lei, atunci în decembrie chiar nu știu cum vom rezolva această problemă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței Consiliului Local. Primăria Câmpina a transmis două adrese către Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova, în septembrie și octombrie, solicitând suplimentarea fondurilor pentru acordarea salariilor în unitățile de învățământ, dar până acum nu s-au primit banii necesari. Problema stă în felul următor: salariile profesorilor sunt plătite de Ministerul Educației, prin Direcția de Finanțe, care virează banii la bugetul local. Iar din bugetul local se fac plățile efective către unitățile de învățământ. Atunci când apar probleme, primăriile achită drepturile salariale ale cadrelor didactice și își recuperează ulterior banii de la Direcția de Finanțe. Numai că, acum, în primării nu prea mai sunt bani având în vedere suplimentarea propriul buget pentru cheltuielile de personal. Dacă banii de la Finanțe întârzie, administrațiile locale nu-și mai pot permite să acopere salariile profesorilor pentru că au de plătit salarii mai mari pentru proprii angajați. 
Câmpina este un caz fericit și asta pentru că au fost bani mulți alocați la investiții, iar aici prea multe lucrări nu s-au făcut. Prin urmare, administrația locală a avut de unde să ia suma necesară salariilor din învățământ. În schimb, în Prahova, sunt 77 de primării care au probleme cu banii și așteaptă disperate hotărârea de guvern prin care ar trebui să fie repartizate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor salariale.

4920 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Horatiu 31.10.2017 07:28 Ce bine merg lucrurile in tara asta.Candva am trecut si eu prin acest liceu.Eram submediocru in scoala,si gandeam ce tare sa fii profesor.Astazi am fosti colegi profesori,si vorba lu' tata,fost profesor,sunt cadavre didactice.In Romania valorile sunt inversate.Am reusit cu chiu-cu-vai sa plec in Canada acum 7 ani,unde am luat-o de la zero.Ne-au platit ei sa invatam franceza,am facut gratis o postliceala de 2 ani.Dupa 3 ani de Canada,am ajuns cu job de birou si de 10 ori salariul unui profesor din tara.Dupa mai putin de 7 ani avem 2 proprietati aici si am schimbat 4 masini.Am fost de 5 ori in State,de 4 ori la New York,si Canada de la est la vest,de la nord la sud.In Romania eram terminat si fara nicio perspectiva.Sfatul meu pentru cei ce sunt sub 30 de ani,daca nu sunteti ultra-realizati in tara e sa va ganditi la alte meleaguri. Go west,life is peacefull there https://www.flickr.com/gp/hotziu1/65EJVj
  • Profesoru Florin 02.11.2017 15:16 Dragi profesori,va faceti urgent valiza si plecati in Canada acolo sunt pinguini cu covrigi in coada . Ce a zis Basescu va fi valabil mult timp si peste hotare:Sa traiti bine! Cand? Cand o trece prostia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iohanis:O prostie, Adrian Nastase :sunt peste 3 milioane de indieni plecati din tara si traiesc bine. Asa ca rezervati bilete de avion nu mai asteptati salariile.

Actualitate

119 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1030 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

342 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

490 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.