La Câmpina, profesorii își vor lua salariile pe luna octombrie. Mai departe, nu se știe

Actualitate (Categoria articolului)

La rectificarea bugetară aprobată joi, 26 octombrie 2017, Consiliul Local Câmpina a alocat 942.000 lei pentru cheltuielile de personal din învățământ. Practic, este vorba despre salariile pe care cadrele didactice le vor lua în luna noiembrie. Banii necesari pentru plata acestor salarii au fost luați de la secțiunea de dezvoltare (investiții).

"Am redistribuit această sumă de la dezvoltare la învățământ pentru a nu rămâne fără bani pentru salariile profesorilor. Dacă luna viitoare, Direcția Generală a Finanțelor Publice nu alocă banii necesari, peste un milion de lei, atunci în decembrie chiar nu știu cum vom rezolva această problemă", a afirmat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței Consiliului Local. Primăria Câmpina a transmis două adrese către Direcția Generală a Finanțelor Publice Prahova, în septembrie și octombrie, solicitând suplimentarea fondurilor pentru acordarea salariilor în unitățile de învățământ, dar până acum nu s-au primit banii necesari. Problema stă în felul următor: salariile profesorilor sunt plătite de Ministerul Educației, prin Direcția de Finanțe, care virează banii la bugetul local. Iar din bugetul local se fac plățile efective către unitățile de învățământ. Atunci când apar probleme, primăriile achită drepturile salariale ale cadrelor didactice și își recuperează ulterior banii de la Direcția de Finanțe. Numai că, acum, în primării nu prea mai sunt bani având în vedere suplimentarea propriul buget pentru cheltuielile de personal. Dacă banii de la Finanțe întârzie, administrațiile locale nu-și mai pot permite să acopere salariile profesorilor pentru că au de plătit salarii mai mari pentru proprii angajați. 
Câmpina este un caz fericit și asta pentru că au fost bani mulți alocați la investiții, iar aici prea multe lucrări nu s-au făcut. Prin urmare, administrația locală a avut de unde să ia suma necesară salariilor din învățământ. În schimb, în Prahova, sunt 77 de primării care au probleme cu banii și așteaptă disperate hotărârea de guvern prin care ar trebui să fie repartizate sumele defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor salariale.

5093 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Horatiu 31.10.2017 07:28 Ce bine merg lucrurile in tara asta.Candva am trecut si eu prin acest liceu.Eram submediocru in scoala,si gandeam ce tare sa fii profesor.Astazi am fosti colegi profesori,si vorba lu' tata,fost profesor,sunt cadavre didactice.In Romania valorile sunt inversate.Am reusit cu chiu-cu-vai sa plec in Canada acum 7 ani,unde am luat-o de la zero.Ne-au platit ei sa invatam franceza,am facut gratis o postliceala de 2 ani.Dupa 3 ani de Canada,am ajuns cu job de birou si de 10 ori salariul unui profesor din tara.Dupa mai putin de 7 ani avem 2 proprietati aici si am schimbat 4 masini.Am fost de 5 ori in State,de 4 ori la New York,si Canada de la est la vest,de la nord la sud.In Romania eram terminat si fara nicio perspectiva.Sfatul meu pentru cei ce sunt sub 30 de ani,daca nu sunteti ultra-realizati in tara e sa va ganditi la alte meleaguri. Go west,life is peacefull there https://www.flickr.com/gp/hotziu1/65EJVj
  • Profesoru Florin 02.11.2017 15:16 Dragi profesori,va faceti urgent valiza si plecati in Canada acolo sunt pinguini cu covrigi in coada . Ce a zis Basescu va fi valabil mult timp si peste hotare:Sa traiti bine! Cand? Cand o trece prostia!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iohanis:O prostie, Adrian Nastase :sunt peste 3 milioane de indieni plecati din tara si traiesc bine. Asa ca rezervati bilete de avion nu mai asteptati salariile.

Actualitate

121 vizualizari
12 apr. 2024 15:14

Sancțiuni de peste 40.000 lei au fost aplicate de polițiștii prahoveni într-o singură zi, inclusiv la Câmpina

Polițiștii prahoveni au desfășurat activități cu caracter preventiv în mai multe localități ale județului, inclusiv la Câmpina, iar în cursul unei singure zile, 11 aprilie 2024, valoarea acestora a fost de peste 40.000 lei.

231 vizualizari
12 apr. 2024 13:32

Gabriela Adelina Codreș, judecător la Secția Penală a Judecătoriei Ploiești, a fost desemnată președintele Biroului Electoral Câmpina

Zilele trecute a avut loc desemnarea președinților și locțiitorilor Biroului Electoral din fiecare localitate, inclusiv la nivelul județului Prahova.

Alte stiri recente

426 vizualizari
12 apr. 2024 07:29

”Alternativa” Cosmin Raț: ”Dacă totul este legal și corect, de ce să nu facă și administrația microhidrocentrale pe rețeaua de apă?!”

Cosmin Raț, consilier local și candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile locale din 9 iunie 2024, a fost invitatul unei emisiuni CâmpinaTV.ro.

677 vizualizari
11 apr. 2024 17:16

Liga A Prahova, etapa a 24-a. Programul și delegările

Jocurile etapei a 24-a din Liga A Prahova vor avea loc la finalul acestei săptămâni. Iată programul și delegările: