Ion Alexe, câmpineanul premiat la aniversarea clubului Dinamo București

Sport (Categoria articolului)

La București, chiar pe stadionul ”Dinamo” a avut loc miercuri după-amiază aniversarea a 74 de ani de la înființarea Clubului Dinamo București. A fost un eveniment cu adevărat de gală, la care printre cei care au primit o frumoasă plachetă aniversară s-a aflat și un câmpinean - Ion Alexe, mulți ani component al Clubului Dinamo, vicecampion olimpic la box, categoria grea, la Jocurile Olimpice de la Munchen, din anul 1972.

La eveniment au participat majoritatea marilor glorii pe care clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare le-a dat României în diverse ramuri sportive, de la Mircea Lucescu la mult mai tânărul înotător David Popovici, iar lista gloriilor premiate este mult mai lungă, demonstrând forța acestui club sportiv de-a lungul celor aproape trei sferturi de veac de la înființarea sa.
Ion Alexe a ajuns la Clubul Dinamo în anul 1966, avându-i ca antrenori la box pe maeștrii Constantin Nour și Titi Dumitrescu. În 1967 a participat la primul său campionat național de seniori, pe care l-a și câștigat, devenind campion național la categoria grea. A fost primul titlu de campion național din seria celor șase obținute în cariera de sportiv. "A fost extraordinar atunci, în '67. Eram cel mai tânăr participant la categoria grea, dar am ajuns în finală unde l-am învins pe idolul meu, marele boxer al acelor vremuri Vasile Mariuțan, cel mai în vârstă participant la competiție. A fost prima mea medalie națională la seniori, iar apoi au urmat marile concursuri internaționale", ne-a povestit Ion Alexe într-un amplu interviu pe care ni l-a oferit în iulie 2018 și pe care îl puteți revedea aici.
A evoluat timp de zece ani la Clubul Dinamo, până la retragerea din anul 1976, fiind în mai multe rânduri printre cei mai buni sportivi din acea perioadă ai Clubului Dinamo, alături de nume de excepție ale sportului românesc - Ion Țiriac, Ivan Patzaichin, Cornel Dinu, Cornel Penu, Argentina Menis.
Este un motiv de mândrie și pentru Câmpina faptul că Ion Alexe, cetățean de onoare al municipiului Câmpina, nu a fost uitat la un asemenea frumos moment aniversar.

2603 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe ROTARU 12.05.2022 15:06 LA MULȚI ANI FRUMOȘI SĂNĂTOȘI ȘI BINECUVÎNTAȚI MAIESTRE !!!🤗😘

Sport

1956 vizualizari
03 aug. 2022 08:13

S-a stabilit programul primei etape în Liga A Prahova, la fotbal. Care sunt adversarele echipelor câmpinene

La sediul Asociației Județene de Fotbal Prahova a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea programului noii ediții de campionat în Liga A Prahova, competiția eșalon a fotbalului prahovean. Iată programul primei etape:

4779 vizualizari
28 iul. 2022 22:34

Câmpineanul Darius Coman, medalie de argint la FOTE, în ștafeta de 4x100m mixt, la natație

Performanță de excepție pentru sportul românesc, dar și pentru Câmpina. La Banska Bystrica, în Slovacia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European, echipa României a obținut medalia de argint în proba de ștafetă 4x100m mixt.

Alte stiri recente

1112 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

2192 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.