Încă un cadou de la PSD pentru corupți. Proiect de modificare a Legii speciale anticorupție, inițiat de 15 deputați PSD, printre care și trei din Prahova

Actualitate (Categoria articolului)

15 deputați PSD, printre care se numără și prahovenii Andreea Cosma, Laura Moagher și Răzvan Ursu, au depus la Parlament un proiect legislativ de modificare a Legii 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție. Pare a fi încă o lovitură dată justiției, de vreme ce prin acest proiect se urmărește dezincriminarea faptelor de corupție dacă beneficiarul este o altă persoană decât făptuitorul.

Mai exact, principala modificare pe care o vor inițiatorii proiectului este la articolul 12, care în prezent prevede că: "Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite".
Prin noul proiect se propune: "Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite".
Cu alte cuvinte, dacă beneficiarul faptei respective de corupție este o rudă, un prieten sau oricine altcineva, fapta nu mai este de natură penală. Practic, nu mai este infracțiune. De asemenea, proiectul inițiat de cei 15 deputați schimbă și sintagma "bani, bunuri ori alte foloase necuvenite", noua formă fiind "bani, bunuri ori alte foloase materiale necuvenite". Deci, dacă foloasele obținute în urma faptei nu sunt materiale, atunci nu mai este nicio problemă, fapta nu mai constituie infracțiune. Asta, deși, de-a lungul timpului, s-a demonstrat că foloasele pot fi și de altă natură, nu neapărat materiale. De exemplu, un post bun, o avansare rapidă, un spectacol electoral etc.

Proiectul a fost înregistrat pentru dezbatere la Senat, ulterior urmând să intre la Camera Deputaților, care este cameră decizională. Este însă foarte posibil ca acest proiect să fie preluat de Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului, cea condusă de deputatul PSD Florin Iordache și la care ajung toate inițiativele referitoare la actele normative privind justiția.

3381 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2317 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1600 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.