Cu excepția Școlii "Al.I. Cuza", toate unitățile de învățământ din Câmpina au paza asigurată

Social (Categoria articolului)

În mod sigur, vă amintiți subiectul legat de situația tensionată de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza", instituție care de doi ani nu mai are paznic. Aici intră cine vrea și când vrea, iar în urma unor incidente produse în incintă, conducerea școlii a cerut sprijin administrației locale pentru rezolvarea problemei. Asociația de părinți nu are bani să plătească pentru pază, iar în cadrul Consiliului Local s-a discutat despre acest subiect, fără a se lua o decizie. 

Pornind de la situația de la Școala "Al.I. Cuza", am dorit să vedem cum stau lucrurile la celelalte instituții de învățământ din Câmpina. Și am constatat că lucrurile stau chiar bine, toate școlile și liceele din municipiu (cu excepția Școlii Cuza) au paza asigurată. Concret, iată cum au rezolvat unitățile de învățământ această problemă:
- La Colegiul Tehnic "Constantin Istrati", Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Energetic, Școala "Ion Câmpineanu" și Școala Centrală, asociațiile de părinți au încheiat contracte cu firme de protecție și pază.  
- Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" (cu școlile aferente) și Liceul Tehnologic Mecanic au angajat paznici prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean. Practic, s-a cerut și primit acordul ISJ Prahova, iar paznicii au fost angajați, fac parte din personalul auxiliar, ei figurând pe statul de plată al celor două instituții.
- La Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu", asociația de părinți a angajat paznici în mod direct, cheltuielile fiind mai mici decât dacă s-ar fi apelat la o firmă de specialitate.

Revenind la Școala Cuza, precizăm că de această instituție aparține și Școala 3 din Cartierul Voila, care și-a pierdut personalitatea juridică în anul 2011. Referitor la pază, situația este delicată în continuare. Inspectoratul Școlar Județean a considerat că presa exagerează pe marginea acestui subiect, în timp ce administrația locală pare a avea alte priorități.

5484 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • fost paznic 08.02.2016 10:54 I-a pus cineva sa aibe 3 intrari:Cea dinspre strada pt elevii scolii,intrarea din curte pt gradinita de la parter si intrarea dispre lac pt profesori si elevii de la postliceala Dr Dinu.Acum pe bune iei chirie pt parter si ultimul etaj si nu iti permiti paznic?Ar trebui la fiecare intrare cate un elev doi de paza.Si cu camere si tot e infractionalitati,fie si minore.La licee toti elevii plateam fondul scolii si separat gardianul.E mai scump sa apelezi la firma de paza decat sa dai in mana lunar un minim pe economie.Dar cei de la Grigorescu gandesc...
  • Luminita 08.02.2016 18:09 Sunt mult scoli in Campina care au trei sau chiar mai multe intrari, iar acestea chiar pot fi utile in cazul unei nenoriciri. In privinta platii unui paznic, din pacate, nu se prea poate, legal vorbind, decat prin primarie, prin Inspectorat sau prin Asociatia de Parinti. Ca avem niste incompetenti in Patlament nu e o noutate, dar astea sunt efectele inteligentei lor. De parca marile afaceri se faceau ca angaaj un director de scoala un amarat de paznic!
  • Daniela 10.02.2016 15:52 Da.., au asigurata paza de catre parinti. Cu plata in fiecare luna. De ce nu asigura Primaria Campina paza la toate scolile/liceele din Campina, cu politisti locali? Sa faca un serviciu de paza... Ce probleme mari avem noi in Campina, pe partea de ordine publica? Ca se cearta vecinii intre ei? Noi nu avem clanuri In Campina, cu interlopi, etc. Si asa nu cred ca erau in stare sa intervina...

Social

901 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1667 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

685 vizualizari
04 mar. 2024 12:00

Sute de câmpineni s-au închinat la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou

La bisericile Sf. Nicolae și Sf. Parascheva a fost luni, 4 martie, forfotă mare. Sute de credincioși de la toate parohiile din Câmpina, dar și din localitățile limitrofe, au venit să se închine la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou.

197 vizualizari
04 mar. 2024 11:01

Consilierul local Marius Anghelescu: ”Dacă nu ești în relații bune cu conducerea Primăriei, s-ar putea ca proiectul tău să rămână mai la urmă”

Invitat la o emisiune la CâmpinaTV.ro, consilierul local Marius Anghelescu a făcut o analiză a acestui mandat, afirmând că ”tendința în partid era să nu votezi cu Alin Moldoveanu”.