Câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu, care nu mai au apă potabilă de un an, au venit în fața Consiliului Local

Actualitate (Categoria articolului)

V-am prezentat în urmă cu aproape trei luni situația celor 18 familii care locuiesc lângă fosta fabrică de cherestea "21 Decembrie" și care din octombrie 2016 nu mai au apă potabilă. Poate vă amintiți povestea acestor oameni, în total aproape 50 de suflete, pe lângă casele cărora, paradoxal, trec trei conducte de apă, dar ei așteaptă să plouă sau își cară apă cu bidoanele din oraș, de la rude și prieteni.

Povestea lor o puteți reciti AICI. Ei bine, mai mulți dintre ei au venit aseară la ședința Consiliului Local Câmpina pentru a cere ajutorul administrației locale. Nu este primul demers pe care îl fac în fața autorităților. Au fost în audiențe la primar și viceprimar, au fost la HidroPrahova (atât la Câmpina, cât și la Ploiești), au fost la Exploatare Sistem Zonal Prahova (ESZ - societatea deținătoare a conductei care alimenta fosta fabrică), au fost la Prefectură. Pe 10 octombrie 2017 se împlinește fix un an de când au rămas fără apă. Acum, au venit și în fața CL Câmpina. Li s-a acordat două minute pentru a-și spune problema. Și-au spus-o civilizat, respectuos, cu cuvinte simple, cu mult bun simț. Ei, niște câmpineni plătitori de taxe și impozite, cetățeni ai municipiului cu drepturi depline, au venit să roage administrația locală, în anul de grație 2017, să le dea apă potabilă. Cum au reacționat aleșii locali puteți vedea pe imaginile video și chiar vă invităm să le urmăriți, pentru că merită.

Dincolo de reacțiile consilierilor locali, unele îndreptățite, altele nu, am aflat cu toții că există soluții pentru ca oamenii de pe Șoseaua Paltinu să aibă apă potabilă. Acum, după un an în care s-au chinuit cu apă de ploaie și bidoane, aflăm de la primarul Horia Tiseanu că există trei soluții, una rapidă, două mai de durată.
Horia Tiseanu: "O soluție ar fi să vorbim cu domnul Davițoiu, proprietarul terenului fostei fabrici, să reia alimentarea cu apă către dvs., bineînțeles cu montarea de apometre, pentru ca dvs. să vă plătiți consumul. O a doua soluție ar fi ca noi prindem în bugetul local, la investiții, lucrarea de introducere pe cei aproape 3 km a unei conducte de apă până la dvs. Să alocăm banii necesari și să facem o licitație pentru studiul de fezabilitate și execuție. Iar o a treia soluție, de mai lungă durată, ar fi cea menționată de HidroPrahova. În cadrul proiectului POIM cu finanțare europeană, pe lângă celelalte lucrări de canalizare și reabilitare a conductelor de apă, să includă și extinderea rețelei de apă până la dvs. Asta, poate, în doi-trei ani. Dacă avem succes în discuțiile cu dl. Davițoiu, veți fi alimentați rapid cu apă. Dacă nu, va trebui să facem acolo o investiție".
Apoi oamenilor li s-a spus inițial că vor primi răspuns în termen de 30 de zile, apoi în 15 zile. Vom vedea dacă va fi sau nu așa. Revoltător este faptul că aceste trei soluții sunt menționate după ce oamenii au stat fără apă un an. Bun, înțelegem problema cu HidroPrahova. Dar de ce nu s-a vorbit până acum cu Claudiu Davițoiu, proprietarul fostei fabrici? De ce nu a fost inclusă lucrarea până acum în bugetul local, buget aprobat în luna martie a acestui an, deci la aproape șase luni după ce oamenii de pe Șoseaua Paltinu rămăseseră deja fără apă? Sau de ce nu s-a aprobat lucrarea la o rectificare bugetară? Cine răspunde legal (că moral, știm) dacă acolo, în colonia de pe Șoseaua Paltinu, apare un focar de infecție sau se declanșează vreo epidemie din cauza lipsei apei potabile? Da, sunt întrebări retorice, știm. Nu a avut nimeni timp de acești oameni, nu a păsat nimănui. Câteva familii, o mână de oameni, niște amărâți... Să-și sape, dom'le, un puț în curte, dacă vor apă, cum le-a recomandat cineva din Primăria Câmpina.

7895 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • ageamiul 01.09.2017 14:17 Pitigoi vrea capital electoral, subinginerul Dragomir vrea si el capital electoral si habar nu are legislatia in vigoare(e clar cam ce stie de cand era viceprimar)..circ pe banii nostri
  • Marietta 01.09.2017 15:13 Ce deranjați sunt aleșii noștri când sunt puși in fata unorprobleme grele. Ei ar vrea sa conducă doar pentru deplasări și pentru a-și încasa salariile nesimțite. Când e vorba sa rezolve problemele grave ale oamenilor, se uita la ceas ca au stat douăzeci de minute de vorba?! Cât tupeu! Câta aroganta! Ar trebui obligați toți aleșii sa stea o luna, nu an an, fără apa! Și apoi sa se plângă unora care se uita la ceas ca le dau voie sa vorbească numai 2 minute!!! Au mai fost și alții aroganți, gen Nastase, și tot la pușcărie au ajuns! Sa va fie rusine!
  • Miruna Angelescu 01.09.2017 15:52 Cand veti veni la usa mea in campania electorala, 2 minute veti avea dreptul sa vorbiti, apoi eu va voi ajuta cu multa amabilitate sa coborati mai repede scarile, domnilor din administratia locala!
  • Andrei 01.09.2017 16:26 Ce sa zic, taman pe dos. Tot consiliul local cu primar si viceprimar cu tot trebuiau sa fie pe Soseaua Paltinu la oamenii aia dupa ce li s a oprit apa. Nu să vina ei la consilieri. Cine pe cine plateste, ati uitat?

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.