De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

Eveniment (Categoria articolului)

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Monumentul prezintă sub coroana regală chipurile în profil ale celor trei regi ai României întregitori de țară - Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea. Monumentul se află exact pe locul unde fusese amplasat în anul 1934, în curtea Bisericii "Sf. Nicolae".
La eveniment de luni, 25 Octombrie, au fost prezenți primarul orașului Breaza - Bogdan Novac, viceprimarul - Emanuel Necula, subprefectul județului Prahova - Alexandru Vane, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Cristian Apostol, dar și consilieri locali din Breaza. După intonarea Imnului României și Imnului Regal, au urmat dezvelirea monumentului, un scurt moment religios și câteva alocuțiuni. S-au adresat celor prezenți vicepreședintele CJ - Cristian Apostol, profesorul Vasile Focșeneanu, primarul Bogdan Novac și sculptorul Elena Surdu Stănescu.
Ceremonialul s-a încheiat cu depunerea a două coroane de flori din partea Consiliului Județean Prahova și a Primăriei și Consiliului Local Breaza.
25 Octombrie este Ziua Armatei Române, dar este și ziua Regelui Mihai I, luni împlinindu-se 100 de ani de la nașterea ultimului rege al României.

5303 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2778 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

6011 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.