Verdict la Judecătoria Câmpina: agresorul arbitrului Amorăriței - un an de închisoare cu executare!

Actualitate (Categoria articolului)

Pe 19 mai 2022, la Judecătoria Câmpina s-a dat verdictul în primă instanță într-un caz de lovire. Este vorba de lovirea arbitrului câmpinean Mihai Amorăriței la un meci de fotbal din campionatul județului Prahova. Decizia judecătorilor - un an de închisoare cu executare!

Totul s-a întâmplat pe 27 aprilie 2019, la meciul din Liga B Prahova, Seria Sud, dintre CS Cornu II și Stejarul Goruna Cocorăștii Mislii. În minutul 19 al acelei partide, la scorul de 2-1 pentru formația gazdă, arbitrul câmpinean Mihai Amorăriței a fost lovit de Gheorghe Florin Maftei, jucător și antrenor al echipei oaspete. Arbitrul a oprit definitiv pratida, iar oaspeții au pierdut meciul la ”masa verde” cu scorul de 3-0. Dar lucrurile nu s-au oprit aici... După ce a ajuns la Spitalul Municipal Câmpina și, ulterior, la Spitalul Județean Ploiești, arbitrul câmpinean Mihai Amorăriței a depus plângere penală împotriva agresorului.
Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor câmpineni, care au pronunțat zilele trecute verdicul: un an de închisore cu executare. În plus, pentru că Maftei fusese eliberat condiționat din penitenciar după o condamnare de 7 ani închisoare pentru tâlhărie, acesta, pe lângă pedeapsa de un an, va mai avea de executat și diferența din condamnarea anterioară de 1.015 zile, adică aproape trei ani, astfel că în total, va sta în spatele gratiilor aproape patru ani.
Sentința nu este definitivă, părțile putând face apel în termen de zece zile de la înștiințare.
Foarte probabil ca instanța să fi ținut cont de faptul că inculpatul era eliberat condiționat, dar, cu siguranță, decizia de a sancționa cu închisoarea cu executare pentru lovirea unui oficial al unui joc de fotbal este un lucru mai rar întâlnit.

4736 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4446 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.

2227 vizualizari
23 iun. 2022 21:36

Consiliul Local Câmpina a aprobat o serie de modificări în cheltuirea creditului de 25 milioane lei, contractat în 2019

Precedenta administrație câmpineană a contractat în anul 2019 un împrumut de la BCR în valoare de 25 milioane lei pentru realizarea investițiilor de interes local. La data de 20 mai 2022 se efectuaseră trageri din acest credit de peste 15,7 milioane lei, rezultând un disponibil, până la 20 mai 2023, de puțin peste 9,2 milioane lei.

Alte stiri recente

1447 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

1681 vizualizari
24 iun. 2022 07:23

Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!