"Seara Cimișlia" sau cum păstrează și respectă frații de peste Prut tradiția populară

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpina și Cimișlia sunt localități înfrățite încă din anul 2015. Asemeni municipiului Cahul, o altă localitate din Republica Moldova cu care Câmpina s-a înfrățit, și Cimișliei i-a fost dedicată o seară specială în cadrul Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Iar Cimișlia ne-a arătat, timp de aproape două ore, ce înseamnă autenticitate, tradiție populară, talent.

După un drum infernal, cu incidente neplăcute, cu două autocare schimbate, delegația din Cimișlia a ajuns la Câmpina sâmbătă seara, la ora 19.00 și a urcat direct pe scenă. Oaspeții au cântat și dansat cu tot sufletul. Oricât de obosiți ar fi fost, nu au lăsat să se vadă acest lucru și ne-au arătat mândria lor de moldoveni, talentul și dăruirea lor, zâmbetul frumos și cald. Publicul a reacționat pe măsură și a aplaudat îndelung momentele artistice ale celor din Cimișlia.
Au urcat pe scenă grupul vocal “Legenda”, conducător artistic Leonid Nenescu, un adevărat rapsod popular, neobosit interpret la numeroase instrumente populare, Ansamblul Folcloric “Brâuleț” (format din copii, instructor-coregraf Petru Păduraru) și grupul vocal “Cimișarii” - o ceată de bărbați deciși să valorifice folclorul moldovenesc și să-și demonstreze obârșia prin cântec. Din rândul “Cimișarilor” face parte inclusiv primarul orașului Cimișlia, Sergiu Andronachi. Cu toții sunt artiști amatori, dar mari iubitori de folclor, de tradițiile populare autentice. O surpriză extraordinară a fost Iunia Cojocaru, o tânără de numai 16 ani, cu o voce extraordinară, care a emoționat publicul cu o melodie foarte frumoasă - “Moldova mea”.
La finalul spectacolului, reprezentanții administrației locale câmpinene (primarul Alin Moldoveanu, consilierii locali Dan Nica și Costel Filip) le-au oferit oaspeților flori și daruri.

2010 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1544 vizualizari
04 dec. 2023 08:41

Concert de colinde la Casa Tineretului din Câmpina, susținut de Corul de copii DYNAMIS

Corul de copii DYNAMIS, dirijat de profesor Alina Dobrică, va urca pe scena Casei Tineretului din Câmpina sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 17.00. Copiii vor susține un superb concert de colinde din diferite zone ale lumii. Intrarea este liberă.

2748 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

Alte stiri recente

1142 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1533 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.