Stadiul reparațiilor la unitățile de învățământ din Câmpina, cu o lună înaintea începerii noului an școlar

Actualitate (Categoria articolului)

Cu aproximativ 30 de zile înaintea începerii noului an școlar (2021-2022), primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a avut o întâlnire cu conducerile tuturor unităților de învățământ din localitate, în cadrul acesteia fiind analizate două aspecte esențiale - stadiul lucrărilor de reparații și necesitățile fiecărei instituții de învățământ din Câmpina pentru a putea primi elevii în bune condiții pe 13 septembrie 2021.

La întâlnirea organizată în sala mică de la Casa Tineretului au participat reprezentanți ai tuturor unităților de învățământ din Câmpina, iar din partea administrației locale, alături de primar s-a aflat și șeful ADPP, Grigore Crijanovschi. S-a discutat operativ, direct, deschis, fiecare director de școală (sau reprezentant al acestuia în două sau trei cazuri) prezentând stadiul actual al lucrărilor de reparații, sumele cheltuite, sumele rămase și ce necesități ar mai fi. Precizăm că suma totală alocată anul acesta de la bugetul local pentru lucrările de reparații este de 979.000 lei.
Încercăm să sintetizăm situația prezentată pentru fiecare unitate de învățământ în parte:
Grădinița ”Iulia Hasdeu”
- s-a finalizat mare parte a lucrărilor, se mai lucrează la acoperișul unuia dintre corpurile de clădire și ar mai fi nevoie de o suplimentare a sumei alocate inițial pentru reparații la parcarea din curtea interioară.
Grădinița nr. 9 (cu structurile aferente)
- la Grădinița nr. 1 s-au încheiat reparațiile la acoperiș; la Grădinița nr. 9 s-a încheiat cea mai mare parte a lucrărilor de igienizare și reparații; la Grădinița nr. 8 nu se face nimic, aici fiind nevoie de o reparație capitală, preconizată pentru anul viitor; la Grădinița nr. 3 încă se mai lucrează, solicitându-se și o suplimentare de fonduri pentru repararea gardului din spatele clădirii - ”cu vulpile și căprioarele ne-am obișnuit, dar ne e teamă să nu apară și urșii”, după a spus directorul grădiniței; de asemenea, s-a mai solicitat o suplimentare de fonduri pentru repararea unor locuri de joacă din cadrul structurilor aparținând de această grădiniță.
Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”
- lucrările programate sunt aproape de finalizare și nu există probleme în derularea lor și nici solicitări pentru lucrări suplimentare.
Școala Gimnazială Centrală
- unele lucrări au fost deja finalizate, la altele - din cauza dezinteresului agenților economici pentru implicarea în aceste lucrări - s-au căutat alte soluții, ajungându-se la varianta achiziționării directe a materialelor necesare și apoi a negocierii cu firme pentru încredințarea directă a lucrărilor propriu-zise.
Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”
- nu s-au efectuat lucrări de reparații, ținându-se cont că la această instituție se va derula un proiect cu fonduri europene de extindere și modernizare, subiect asupra căruia vom reveni.
Școala Gimnazială ”Al.I. Cuza”
- s-a încheiat cea mai mare parte a lucrărilor, solicitându-se o suplimentare pentru schimbarea ușilor la grădinița arondată și repararea împrejmuirii la Școala nr. 3 din Cartierul Voila.
Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”
- aici se află în derulare un proiect cu fonduri europene pentru reabilitare termică, astfel că majoritatea fondurilor de reparații s-au îndreptat către corpul din Bulevardul Nicolae Bălcescu (Căminul Petrol), unde s-au reparat aproximativ 600mp din cei aproximativ 2.600mp de acoperișuri.
Liceul Tehnologic Mecanic
- s-au efectuat patru dintre lucrările preconizate, inclusiv reparații la acoperișul sălii de sport, fiind nevoie de suplimentarea fondurilor pentru alte reparații.
Liceul Tehnologic Energetic
- s-au efectuat lucrări de reparații la acoperiș în zona secretariatului și a cancelariei, alte igienizări și reparații curente și se mai solicită fonduri pentru reparații la acoperișul sălii de sport, directorul Stan Sârbu anunțând că ”încă plouă în sala de sport”.
Colegiul Tehnic Forestier
- s-au realizat lucrări de reparații la acoperiș, alte lucrări de igienizare și reparații curente, fiind nevoie de o suplimentare pentru reparații la hidroizolație și la cabinetul medical școlar.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”
- sunt aproape de finalizare patru dintre obiectivele incluse pe lista de reparații, iar din economiile realizate și din fondurile rămase de la lucrări la care s-a renunțat se va repara acoperișul la imobilul de pe Strada Golești, afectat de ploile din ultima vreme; de asemenea, s-a mai solicitat alocarea unor fonduri pentru mici reparații la acoperișul sălii de sport, unde se infiltrează apă.
Primarul Alin Moldoveanu și-a notat toate solicitările conducerilor instituțiilor de învățământ, iar la insistențele directorilor, s-a discutat inclusiv varianta ca în câteva zile să se centralizeze toate solicitările, să se vadă de unde se pot găsi resurse financiare suplimentare, iar în cursul săptămânii viitoare să se convoace o ședință extrardinară a Consiliului Local pentru aprobarea acestor solicitări, astfel încât să se câștige puțin timp și să nu se ajungă cu această porblemă în ședința de la finalul lunii august.
Menționăm faptul că la întâlnire au participat și reprezentanții Poliției Locale - directorul Romeo Văsii și șeful Serviciului Ordine Publică - Bianca Ștefan, care au reamintit conducerilor unităților de învățământ obligațiile pe care le au în privința asigurării liniștii și ordinii publice în incinta unităților de învățământ și și-au exprimat disponibilitatea pentru o colaborare cât mai bună odată cu începerea noului an școlar.

2493 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5850 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.