România, eliminată ruşinos de la EURO 2016. Cine îşi asumă responsabilitatea pentru dezastru?

Sport (Categoria articolului)

La Lyon s-a consumat aseară unul dintre cele mai negre momente din fotbalul românesc: Albania ne-a învins şi ne-a trimis acasă! Dincolo de rezultatul catastrofal, românii au fost mâhniţi de faptul că "tricolorii" nu au jucat nimic, iar antrenorul Iordănescu a avut declaraţii halucinante la finalul partidei. Cât despre Răzvan Burleanu, ca un adevărat lider, şef al FRF, a refuzat să discute! Amândoi ar trebui să demisioneze! Ar fi singurul lucru onorabil pe care l-ar putea face la acest Campionat European!

EURO 2016 va rămâne ca o pagină neagră în istoria fotbalului românesc, un reper cu care se va putea compara orice alt viitor eşec. Într-o grupă cu Franţa, Elveţia şi Albania, aveam şanse reale de calificare, graţie sistemului generos al UEFA de a permite prezenţa la turneul final a nu mai puţin de 24 de echipe. Am început binişor cu Franţa, dar am luat bătaie, intra în calculele noastre. Apoi, am jucat modest, mai ales în a doua parte, cu Elveţia, dar am obţinut un punct. "Suntem în grafic!", au transmis federalii, iar suporterii, românii şi-au făcut mari speranţe. Batem Albania şi ne calificăm - asta gândeau la unison românii. Istoria era de partea noastră, precedenta victorie a Albaniei datând din 1948! Individual, jucătorii formaţiei noastre sunt categoric mai buni decât albanezii. Dar pe teren, echipa Albaniei a fost mai bună, în primul rând pentru că noi am fost foarte slabi, nu am avut nici o idee de joc, la fel de altfel cum s-a întâmplat şi în preliminarii, atunci când am tremurat cu Feroe pentru a ne califica în Franţa.
Albania a fost mai bună, a ştiut ce a vrut şi a obţinut un succes istoric! Bravo lor!
România? Penibilă! Penibilă pentru că avem un antrenor care a declarat candid după meci că "nu este o seară neagră şi trebuie să ne bucurăm că am ajuns să ne calificăm până aici"!!! Este declaraţia care a iritat cel mai mult România.
Acum, de bun simţ ar fi ca Iordănescu şi Burleanu să demisioneze! Chiar dacă primul este la finalul contractului, demisia de onoare ar demonstra ca gradele de pe umerii săi nu au venit doar graţiei implicării politice, ci Iordănescu are caracterul unui general. Să-şi asume eşecul, eventual chiar să-şi ceară scuze public, aşa cum au făcut jucătorii, şi să demisioneze! La fel şi Burleanu, care a avut tupeul de a se premia singur după calificare. Dacă a fost solidar cu jucătorii la împărţirea banilor, să demonstreze că îşi asumă şi eşecul şi să demisioneze. Altfel, ne va mai bate Albania şi data viitoare şi vom începe să ne chinuim tot mai mult cu naţionale obscure din Europa - Liechtenstein, Feroe, Andorra. Burleanu, Iordănescu - demisia!
(Sursa foto - Digisport)

5372 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

59 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.

141 vizualizari
25 sept. 2022 17:58

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CSC Berceni 7-0

Brezenii se instalează din ce în ce mai autoritar în fotoliul de lider al campionatului județean, după o nouă victorie zdrobitoare - 7-0 cu CSC Berceni.

Alte stiri recente

342 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

404 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.