Denunțătorul primarului Tiseanu, doi ani și șase luni cu suspendare pentru luare de mită

Actualitate (Categoria articolului)

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Radu Cezar Liviu Ionescu, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare cu suspendare. Sentința a fost pronunțată astăzi de magistrații Secției Penale a Tribunalului Prahova, dar nu este definitivă. Radu Ionescu poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Decizia completă a completului de judecată este următoarea: doi ani și șase luni închisoare, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, termen de încercare de șase ani și interzicerea unor drepturi pe o perioadă de trei ani, confiscarea sumei de 101.340 lei reprezentând beneficiul realizat ca urmare a săvârșirii infracțiunii de luare de mită, menținerea sechestrului și plata cheltuielilor judiciare în sumă de 5.000 lei. Radu Ionescu a fost acuzat de DNA că a pretins și primit de la un om de afaceri, în perioada în care era vicepreședinte al CJ Prahova, un autoturism Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea respectivului afacerist în derularea unor contracte de lucrări cu Consiliul Județean și efectuarea la timp a plăților aferente.

Vă reamintim că Radu Ionescu este cel care l-a denunțat la DNA pe primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, spunând că Tiseanu i-a cerut 10% din valoarea unui contract de lucrări, facilitându-i în schimb câștigarea selecției de oferte pentru executarea lucrărilor (montarea de termopane la Casa Tineretului). În urma denunțului, Horia Tiseanu a fost acuzat de luare de mită.

5488 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1591 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accident rutier în urma căruia un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.

2534 vizualizari
06 feb. 2023 14:06

S-a întâmplat la Câmpina. Tânără de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l în aerul expirat, la 9.30 dimineața!

2 comentarii

Polițiștii se întâlnesc cu tot felul de situații în trafic, dar să descoperi o fată de 18 ani, cu o alcoolemie de 0,88mg/l alcool pur în aerul expirat, și care se afla la volanul unui autoturism la 9.30 dimineața, parcă e prea mult!

Alte stiri recente

1390 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

1248 vizualizari
06 feb. 2023 09:40

Rezultate bune pentru înotătorii de la CS Câmpina la Cupa Ligii Performanței în Natație

Cupa Ligii Performanței în Natație, desfășurată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, a reunit la start sportivi de la 28 de cluburi din țară. CS Câmpina a participat cu patru sportivi, pregătiți de Adrian Stoican, care au obținut o serie de rezultate promițătoare în perspectiva viitoarelor competiții.