Primăria Câmpina a dat astăzi ordinul de începere a lucrărilor pentru skatepark și Parcul de la Soldat

Actualitate (Categoria articolului)

În cazul ambelor investiții, amplasamentele au fost predate firmelor executante, iar odată cu emiterea ordinului de începere, lucrările vor putea demara efectiv după ce firmele constructoare își stabilesc organizarea de șantier. Modernizarea Parcului de la Soldat costă 1,12 milioane lei fără TVA, iar lucrările vor fi executate de societatea Construct Edil SRL din Câmpineanca, județul Vrancea.

În paralel cu modernizarea parcului, administrația locală organizează un concurs de soluții pentru realizarea monumentului "Ansamblul Trei Panouri Votive". În acest scop, s-au alocat 200.000 lei de la bugetul local (100.000 lei pentru premii și 100.000 lei pentru realizarea lucrărilor câștigătoare). Este vorba despre un ansamblu format din trei arcuri de cerc, din beton, pe care se dorește aplicarea unor opere artistice care trebuie să aibă legătură cu istoria localității. Monumentul Soldatului Necunoscut va fi mutat în Cimitirul Eorilor.
Skatepark-ul va fi amenajat pe Bulevardul Culturii, în parcul dinspre Strada Podului, pe o suprafață de 1.500 mp. Lucrările propriu-zise vor consta în realizarea unei suprafețe de skate, a unui sistem de iluminat, montarea echipamentelor de skate și a mobilierului urban, iar apoi împrejmuirea skatepark-ului cu gard din plasă bordurată. Termenul de execuție pentru această investiție este de trei luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Licitația a fost câștigată de SC Sofexpert Project SRL Șirna, cu prețul de 406.885 lei fără TVA, în total aproximativ 100.000 euro.

4971 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vlaicu.R 24.04.2018 21:22 Trebuie amplasata si o sonda-macheta sau unitate de pompare,ceva intre istoria orasului si modern.

Actualitate

3634 vizualizari
19 apr. 2019 13:43

Trafic blocat la ieșirea din Câmpina spre Valea Doftanei

1 comentarii

UPDATE ora 14.20 - Copacul căzut a fost tăiat și carosabilul eliberat. Circulația rutieră a fost reluată, după aproximativ 30-40 minute în care traficul a fost întrerupt, dar pompierii și polițiștii prezenți la fața locului discută oportunitatea tăierii unui al doilea copac care s-ar putea prăbuși. 

Vineri, în jurul prânzului, în urmă cu puține momente, la ieșirea din Câmpina spre Valea Doftanei, vântul puternic a rupt un plop, care a căzut peste drumul județean DJ 102I, pe care l-a blocat total.

4070 vizualizari
18 apr. 2019 19:20

Cum sunt distruse băncile din parcurile de la Câmpina...

1 comentarii

Așa cum am scris și cu alte ocazii, la distrus bunuri de pe domeniul public nu ne întrece nimeni. Ne place sau nu, dar printre noi sunt oameni care își varsă nervii (sau prostia) pe coșurile de gunoi, pe băncile din parcuri, pe gărdulețe, stâlpișori, ba chiar și pe indicatoarele rutiere. La Câmpina, astfel de distrugeri sunt frecvente. De o bună bucată de vreme, însă, Poliția Locală a reușit să identifice și să-i amendeze pe cei care își bat joc de domeniul public și de banii câmpinenilor, până la urmă, pentru că ei plătesc pentru bunurile de pe domeniul public.

Alte stiri recente

1433 vizualizari
19 apr. 2019 21:42

Sunteți invitați să intrați în lumea "Pony Show", pe Domeniul Cantacuzino, de ziua tuturor copiilor

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești va avea loc cea de-a treia ediție a Karpatia Pony Show, un spectacol ecvestru destinat în special familiilor cu copii, dar și tuturor iubitorilor de natură și de frumos. Karpatia Pony Show 2019 va duce mai departe succesul edițiilor anterioare pe perioada a trei zile de concursuri și show-uri desfășurate pe două arene.

1822 vizualizari
19 apr. 2019 20:10

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".