Amintiri de Crăciun din copilăria lui... MARIUS VIȘAN, directorul Poliției Locale Câmpina

Social (Categoria articolului)

Luna decembrie, sărbători, brad, cadouri. Dar decembrie poate fi și luna amintirilor frumoase din copilărie, din adolescență. Luna unor amintiri de neprețuit. De aceea, am lansat această provocare unor persoane dragi din Câmpina, persoane deosebite, din domenii diferite, să ne povestească amintiri dragi de Crăciun. Astăzi, MARIUS VIȘAN, directorul Poliției Locale Câmpina.

Pentru mine, Crăciunul copilăriei întoarce mereu aceeași amintire. De dimineață plecam cu sania la braț, mă întâlneam cu toți copiii din vecini și ne dădeam pe derdeluș până se întuneca afară. Când nu se mai distingea nimic, aruncam săniile peste gard, luam plasele lăsate la poartă de părinți și plecam la colindat. Mereu în aceeași formație: absolut toți copiii de pe strada Muncii din Podu Vadului. Prada consta în covrigi, portocale și, uneori, bomboane, de la casele mai ”înstărite”. 
La final, ajungeam acasă, unde mirosul bucatelor de Crăciun, care erau în proces de pregătire, umplea întreaga casă. Răbdarea nu era un punct forte și nu de puține ori am gustat pe furiș sarmalele nefierte sau umplutura pentru cozonaci de parcă nu aveam plasa de colind plină. 
Seara de colind era un antrenament bun pentru următoarea seară, când Moșul ne aștepta lângă pomul împodobit. Îmi amintesc și acum bradul nostru argintiu, printre primele artificiale de la acea vreme. În fiecare an mai lipsea câte o crenguță, dar nu conta pentru noi. Spectacolul vizual era asigurat de multitudinea de globuri, instalații luminoase și... același Moș care ne aștepta pe scăunel, să-i spunem poezii și să îi cântăm colinde într-o punere în scenă care ar putea rivaliza acum cu concursurile de talente. Faci orice ca și copil pentru a primi cadourile, nu?
Poate vremurile s-au schimbat, dar ce a rămas la fel este timpul petrecut cu întreaga familie de Sărbători, lângă brad, cu colinde, chiar dacă acum nu pot să spun că mai particip atât de activ în ”spectacol”. 
Mulțumesc pentru ocazia de a împărtăși aceste momente. M-ați făcut să mă gândesc că poate e cazul să caut din nou sania aceea veche. Sigur e prin pod, pe undeva.
Sărbători fericite alături de cei dragi!

Marius Vișan
Decembrie 2022

3605 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

854 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1648 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

1305 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

566 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.