Contractul dintre CS Câmpina și HM Junior este ilegal. La data semnării, terenul sintetic nu era efectiv în administrarea CS

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței de joi, 25 ianuarie, a Consiliului Local Câmpina a avut loc încă o rundă de discuții pe tema raportului de activitate al Clubului Sportiv Câmpina și mai ales pe tema contractului încheiat de CS cu Clubul HM Junior. Vorbim despre cel de-al doilea raport depus de președintele Adrian Stoican după ce consilierii locali s-au declarat nemulțumiți de primul raport extrem de superficial. Nici de această dată, însă, discuțiile nu au fost atât de tranșante pe cât ar fi impus-o situația și s-a evitat în continuare spunerea unor adevăruri până la capăt. 

Mai întâi, unii consilieri locali au criticat raportul lui Adrian Stoican. „Este o nouă sfidare totală faţă de noi” (Livia Lupu); „Nu sunt deloc mulţumită de răspunsurile din acest raport” (Monica Clinciu) – au fost cele mai tranşante afirmaţii privind acest raport. Apoi, consilierul Daniel Ioniţă l-a întrebat pe directorul Direcţiei Juridice din cadrul Primăriei Câmpina, Iulian Anton (care este şi membru al Consiliului Director al CS Câmpina), dacă este legal contractul încheiat de CS Câmpina cu HM Junior. Răspunsul lui Iulian Anton a fost destul de evaziv (video). 
În schimb, consilierul Elena Albu a precizat că nu poate fi vorba de legalitate de vreme ce „la data când s-a încheiat acel contract, cred că terenul a cărui folosinţă este obiect al acelei convenţii nu era dat în administrarea clubului printr-un înscris”. (video) 

De fapt, lucrurile sunt foarte simple. Adrian Stoican chiar nu avea dreptul să încheie un niciun fel de contract cu HM Junior dintr-un motiv simplu – terenul sintetic nu se afla la momentul respectiv în administrarea CS Câmpina. Iată argumentele noastre:
1. Regulamentul de organizare și funcționare al CS Câmpina a fost aprobat prin HCL 90/27 august 2015. Conform Art. 3 din acest regulament, “bunurile imobile vor fi transmise în administrarea CS Câmpina, în baza unui contract de administrare”. Iar la Art. 19 se precizeză: „CS Câmpina va gestiona baza materială, dată în administrare de Consiliul Local, în vederea realizării scopului şi obiectului său de activitate”.
2. Consiliul Local nu a mai aprobat niciun fel de contract de administrare a terenului sintetic de către CS Câmpina după înființarea efectivă a clubului. Abia la începutul lui 2017, prin HCL nr.14/26 ianuarie 2017, Consiliul Local a aprobat Regulamentul de organizare și funcționare al terenului sintetic, document care prevede la Articolul 2 darea terenului în administrarea CS Câmpina. Numai că, până în momentul aprobării acestui regulament, a fost valabil cel vechi, aprobat de Consiliul Local în ianuarie 2015, înainte de înființarea CS Câmpina.
3. Deci, CS Câmpina preia legal în administrare terenul sintetic din ianuarie 2017. În schimb, contractul de colaborare cu HM Junior a fost semnat de Adrian Stoican la 25 mai 2016, când CS Câmpina nu avea niciun drept să încheie astfel de contracte. Prin acest contract, HM Junior dă jucători la CS Câmpina în schimbul dreptului de a folosi gratuit terenul sintetic, ceea ce Consiliul Local Câmpina nu a aprobat niciodată. Q.E.D.

5564 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

601 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

734 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

183 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, nu voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

1 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

813 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.