Pregătiri pentru marea inaugurare la Centrul de Informare Turistică

Actualitate (Categoria articolului)

Centrul de Informare și Promovare Turistică din Câmpina este gata. La mai bine de șapte luni de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, putem spune că, în sfârșit, investiția este gata. Recent a avut loc recepția finală, iar acum se fac pregătirile pentru inaugurare. Se va tăia, probabil, și o panglică. Poate se vor rosti și niște discursuri. S-ar putea să nu lipsească nici aplauzele. Dar gustul amar tot va rămâne.

De ce acest gust amar? Pentru că a fost nevoie de peste șapte luni să fie finalizat acest Centru Turistic, o investiție începută cu fonduri europene și terminată cu bani de la bugetul local. Pentru că firma constructoare nu a fost în stare să termine acest centru/chioșc până la 23 noiembrie 2015, așa cum prevedea contractul și nici măcar până la 31 decembrie 2015, astfel încât Câmpina să nu piardă o parte din fondurile europene și să fie nevoită să finanțeze lucrările cu 90.000 lei de la bugetul local. Știți cât a costat în total acest chioșc? 372.000 lei fără TVA, adică aproape 4 miliarde lei vechi. Iar la suma asta, să nu-l termini în șapte luni, noi considerăm că e chiar o rușine. 
Din momentul inaugurării pe care o pregătește administrația locală, toate problemele de la această investiție vor fi de domeniul trecutului. De răspuns, nu va răspunde nimeni pentru întârzieri și pentru banii alocați din banii câmpinenilor la un proiect european nefinalizat la timp. În pliantele electorale se va bifa încă o realizare, iar în discursuri se va da din nou vina pe presa cea rea care caută peste tot "nod în papură". Noi sperăm, totuși, că acest Centru Turistic își va dovedi utilitatea. Nu de alta, dar nu vrem să fim scoși vinovați și pentru că faptul că nu vin turiști la Câmpina.

4722 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mario 18.02.2016 10:51 Încă o mare bătaie de joc marca Tiseanu!

Actualitate

1313 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina. 

3541 vizualizari
08 dec. 2021 13:35

Pe locul fostei grădini de vară de pe Bulevardul Culturii din Câmpina se intenționează construirea... unui bloc

2 comentarii

Bulevardul Culturii aproape că a rămas singura zonă din localitate care ne mai amintește de Câmpina de altădată, cu case elegante, cu mult spațiu verde, cu liniște. O zonă aparte de care câmpinenii sunt legați sufletește. Numai că, iată, o firmă din Năvodari, care deține un teren pe Bulevardul Culturii, dorește să construiască aici un bloc. Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă autoritățile vor permite, atunci putem considera deschisă cutia Pandorei și pe Bulevard vom putea construi orice.

Alte stiri recente

1129 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

7125 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

4 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.