La Câmpina, 26 persoane au schimbat cinci PET-uri pentru un bilet de călătorie cu transportul public local

Social (Categoria articolului)

Câmpina, alături de alte 64 de localități din toate județele României, a participat la #VinereaVerde, un program prin care oamenii sunt încurajați să aducă deșeuri reciclabile (PET-uri, doze de aluminiu, sticle), iar pentru cinci astfel de deșeuri primesc un bilet de călătorie pentru transportul public local.

Această mișcare națională este dezvoltată de Asociația Act for Tomorrow și Kaufland Romania și sprijinită de Ministerul Mediului, iar câmpinenii au putut aduce vineri, 16 septembrie, cinci astfel de deșeuri la automatele de colectare Tomra din zona Kaufland.
Pentru că municipiul Câmpina a intrat destul de târziu în acest proiect național, dar și - poate - pentru că, în conformitate cu un studiu de trafic realizat recent, doar 5% din populația Câmpinei folosește mijloace de transport public local, această primă campanie de la Câmpina a avut rezultate modeste. În opt ore doar 26 de câmpineni au adus deșeuri în schimbul cărora au primit câte un bilet gratuit de călătorie cu transportul public local, dar și cupoane cu o reducere de 10% la anumite produse în magazinul Kaufland.
Cu siguranță, acțiunea de vineri, 16 septembrie, este doar începutul, iar la viitoarele acțiuni similare atât organizatorii, cât mai ales câmpinenii se vor mobiliza mai bine.

2432 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Glodeanu Liviu 16.09.2022 21:36 DACĂ BILETELE AR FI FOST PE RUTA BĂNEȘTI-POANA CÂMPINA, CU SIGURANȚĂ AR FI FOST MAI MULTĂ LUME INTERESATĂ DE ACȚIUNEA ASTA!

Social

264 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1347 vizualizari
27 nov. 2023 18:57

Un altfel de antrenament pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina

1 comentarii

Zilele trecute, atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina au avut parte de o surpriză din partea coordonatorului lor, antrenorul Mihaela Marin, care le-a propus... un altfel de antrenament.

Alte stiri recente

1159 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.

1164 vizualizari
29 nov. 2023 15:34

Vineri, 1 Decembrie, un segment din Bulevardul Carol I va fi închis circulației rutiere

Primăria municipiului Câmpina a anunțat închiderea unui tronson din Bulevardul Carol I, cel cuprins între intersecțiile cu străzile Frații Golești și Henri Coandă.