Primarii comunelor din Prahova vor indemnizație pentru reinserție profesională și reducerea vârstei de pensionare cu un an pentru fiecare mandat

Actualitate (Categoria articolului)

Filiala Prahova a Asociației Comunelor din România a adoptat astăzi o rezoluție prin care solicită Guvernului și Parlamentului modificarea legislației în vigoare astfel încât primarii care nu mai candidează sau cei care candidează, dar nu mai sunt aleși, să beneficieze de o indemnizație de reinserție profesională pe o durată de doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui loc de muncă.

Potrivit colegilor de la Observatorulph.ro, indemnizația ar fi calculată în funcție de numărul mandatelor primarului respectiv: 10% din ultima indemnizație de primar, pentru un mandat; 20% pentru cel care a avut două mandate; 30% pentru cel care a avut trei mandate; 40% - patru mandate și 50% pentru primarul care a avut cinci sau mai multe mandate. 
De asemenea, prin aceeași rezoluție se mai solicită:
- reducerea vârstei de pensionare pentru primari, cu câte un an pentru fiecare mandat, prin asimilarea activității acestuia ca fiind desfășurată în condiții deosebite de muncă
- acordarea, pentru primarii care îndeplinesc condițiile de pensionare, la încetarea mandatului, a indemnizației pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeși.
Printre altele, în motivarea acestor solicitări se invocă "acumularea unui stres considerabil pentru primari, reflectat în deteriorarea sănătății; existența unei stări materiale legale precare, care conduce la frustrări sau chiar la acte de corupție motivate, în unele cazuri, de perspectiva unei bătrâneți sub demnitatea normală unei astfel de poziții; deteriorarea calității profesionale a primarilor prin aceea că demnitatea nu mai este atractivă din punct de vedere material pentru tineri, pentru oameni cu calități manageriale".

(Sursă - Observatorulph.ro)

2971 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

903 vizualizari
26 feb. 2024 19:58

Primim de la cititori. Cartierul Turnătoriei, din Câmpina, uitat de autorități?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

1033 vizualizari
26 feb. 2024 18:41

Doi șoferi din Câmpina s-au ales cu dosare penale - unul pentru alcool, altul pentru că avea permisul anulat

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, doi bărbați din Câmpina, aflați fiecare la volanul mașinii sale, s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1123 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2188 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.