Primarii comunelor din Prahova vor indemnizație pentru reinserție profesională și reducerea vârstei de pensionare cu un an pentru fiecare mandat

Actualitate (Categoria articolului)

Filiala Prahova a Asociației Comunelor din România a adoptat astăzi o rezoluție prin care solicită Guvernului și Parlamentului modificarea legislației în vigoare astfel încât primarii care nu mai candidează sau cei care candidează, dar nu mai sunt aleși, să beneficieze de o indemnizație de reinserție profesională pe o durată de doi ani de la pierderea mandatului sau până la găsirea unui loc de muncă.

Potrivit colegilor de la Observatorulph.ro, indemnizația ar fi calculată în funcție de numărul mandatelor primarului respectiv: 10% din ultima indemnizație de primar, pentru un mandat; 20% pentru cel care a avut două mandate; 30% pentru cel care a avut trei mandate; 40% - patru mandate și 50% pentru primarul care a avut cinci sau mai multe mandate. 
De asemenea, prin aceeași rezoluție se mai solicită:
- reducerea vârstei de pensionare pentru primari, cu câte un an pentru fiecare mandat, prin asimilarea activității acestuia ca fiind desfășurată în condiții deosebite de muncă
- acordarea, pentru primarii care îndeplinesc condițiile de pensionare, la încetarea mandatului, a indemnizației pentru limită de vârstă dacă nu sunt realeși.
Printre altele, în motivarea acestor solicitări se invocă "acumularea unui stres considerabil pentru primari, reflectat în deteriorarea sănătății; existența unei stări materiale legale precare, care conduce la frustrări sau chiar la acte de corupție motivate, în unele cazuri, de perspectiva unei bătrâneți sub demnitatea normală unei astfel de poziții; deteriorarea calității profesionale a primarilor prin aceea că demnitatea nu mai este atractivă din punct de vedere material pentru tineri, pentru oameni cu calități manageriale".

(Sursă - Observatorulph.ro)

2866 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.