Câmpina primește 2,75 milioane lei de la Guvern pentru refacerea unor străzi afectate de alunecările de teren

Actualitate (Categoria articolului)

În ședința din 17 septembrie 2021, Guvernul României a alocat 377.213.000 lei de la Fondul de Intervenție pentru localități din 24 de județe, afectate de calamități naturale. Printre localitățile respective se numără și municipiul Câmpina, care primește 2.752.000 lei pentru refacerea unor străzi afectate de alunecări de teren, în patru zone ale localității. este vorba despre alunecări de teren care s-au reactivat și amplificat în urma precipitațiilor abundente din vara acestui an.

Acești bani vin în urma demersurilor făcute de Primăria Câmpina către Prefectura județului, solicitându-se în mai multe rânduri intervenția Comisiei pentru Situații de Urgență, procesele-verbale încheiate de această comisie și reprezentanții Primăriei, în urma verificărilor din teren, stând la baza alocărilor aprobate de Guvern. Câmpinei i s-a alocat suma menționată pentru refacerea unor străzi pe o lungime totală de 810 m, astfel:
- Strada Siretului - într-un punct unde s-au produs surpări, alunecări și tasări ale drumului, afectând o bandă de circulație pe o lungime de 50 metri, o lățime de 3 metri și o diferență de nivel de 7 metri; într-un alt punct unde s-au produs surpări, alunecări și tasări ale drumului afectând în totalitate strada pe o lungime de 30 metri, o lățime de 5 metri și o diferență de nivel de 20 metri, ceea ce a dus la întreruperea totală a circulației rutiere;
- Strada Plevnei - în zona cuprinsă între intersecțiile cu străzile Vasile Alecsandri și Pictor Nicolae Grigorescu, unde s-a reactivat fenomenul de tasare a terenului pe o lungime de 550 metri, ceea ce a afectat drumul prin apariția de fisuri, crăpături în asfalt, dar și tasare cu o diferență de nivel de 50 centimetri;
- B-dul Carol I (la ieșirea spre Cornu) – unde s-a produs degradarea drumului pe o lungime de 100 metri, pe toată lățimea drumului, de 11 metri, prezentând tasări accentuate, crăpături și deplasări, care au generat inclusiv o diferență de nivel de 50 centimetri;
- Strada Pictor Nicolae Grigorescu - la capătul dinspre podul peste râul Prahova și DN1, unde s-a constatat tasarea drumului pe o lungime de 80 metri, o lățime de 20 metri și o diferență de nivel cuprinsă între 25 și 50 centimetri, care îngreunează traficul rutier.

Prin aceeași hotărâre de Guvern se alocă 25.824.000 lei Consiliului Județean Prahova pentru mai multe lucrări de refacere a unor drumuri județene afectate de alunecări de teren. Printre acestea se numără și porțiuni de drum de pe teritoriul administrativ al Câmpinei: DJ 102I (Șoseaua Paltinu, în zona fostei fabrici 21 Decembrie), DJ 101R (intrarea pe podul de peste râul Prahova) și DJ 207 (dintre Câmpina și Șotrile, la 800 m de Spitalui Voila, spre Șotrile).

4443 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • coca mociornita 18.09.2021 18:44 SI STRADA CAMPINEANU ??? bancile cred ca au 50 de ani,sunt penibile,strada la fel
  • Goslan Gheorghe 18.09.2021 21:52 Nu datorită precipitațiilor se produc diferențele de nivel pe str.carol spre ieșirea spre cornu si pe DN 1intre cele doua markete, geologi știu acest lucru dar nu vor să-și dea cu părerea.
  • Bran Tamara 19.09.2021 17:14 Bravo celor care au sesizat problemele(care sunt mai demult)și să sperăm că se v-am realiza lucrările la timp. Bravo domnului primar și consilierilor domniei sale.
  • Rodica 20.09.2021 15:00 Daca o str. care este asfaltata de Primăria ,poate lasa intrarile in curte neaccesibile ?Sau la o singură curte poate face din banii Primăriei pt 2 intrari asfaltate si la toti ceilalti neaccesibile cu masina ? Viceprimarul ,spune ca cei ce ce vor sa își construiasca singuri pe banii lor podețe proprii pe drumurul public ! Legea administratiei oare este cunoscută de acest electrician ?
  • Adrian 21.09.2021 11:32 Fereasca Dzeu de furia lui.Campina detine bogatii.Sare si petrol.Zona Eruptiei si platoul Bucea de la Autogara,zona fostei schele acum cart Uniunea Europeana..Maine daca se a descoperi pacla de petrol se or trezi ca va instala Omv sonda la ei in curte.Sa stai pe un butoi cu pulbere,iresponsabilitate crasa.Nu sunt locuinte,blocuri,case dar se pot produce tragedii.Ok vrei sa iti construiesti casa intr-o fosta zona bogata in petrol,iresponsabilitate celor care dau avize din primarie sa se faca case si blocuri.La fel se poate intampla si daca duce Rafinaria la fier vechi,nu sunt nostalgic dar presupune riscuri si poluare.

Actualitate

2805 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2266 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

6 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

18 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.