Medalie preţioasă pentru atletismul câmpinean la Campionatul Naţional Universitar

Sport (Categoria articolului)

La Piteşti, astăzi şi mâine se desfăşoară finala Campionatului Naţional Universitar, precum şi prima etapă a Campionatului Naţional de Probe Combinate pentru seniori, tineret şi juniori I. În prima zi a întrecerilor, în reuniunea din această după-amiază, atletismul câmpinean a obţinut o medalie foarte preţioasă, fiind la un pas de obţinerea unei a doua medalii, ambele în probele de aruncarea suliţei.

Astfel, în întrecerea feminină, Ioana Plăvan (18 ani, cea mai mică dintre cele 7 concurente aliniate la start) s-a clasat pe un merituos locul 3, cu o aruncare de 46,96m, din ultima încercare. Cea mai bună performanţă a Ioanei Plăvan în acest sezon şi noul ei record personal s-au consemnat în martie, la Arad, atunci când sportiva clubului câmpinean CSS Constantin Istrati a obţinut titlul de campioană naţională la juniori I, cu o aruncare de 47,63m.
În întrecerea similară masculină, Andrei Richea, de asemenea cel mai tânăr concurent dintre cei 9 sportivi aliniaţi la start, s-a clasat pe un onorant loc 4, cu o aruncare de 53,43m, campion naţional universitar în acest an fiind Raul Rusu, de la Universitatea Arad, cu o aruncare de 70,47m.
Cele două rezultate obţinute de sportivii câmpineni dovedesc încă o dată valoarea şcolii de aruncări de la Câmpina, coordonată de ani buni de prof. Nicolae Pavel.

7366 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nicu Pavel 21.05.2016 19:48 Mulțumim, Sandu! Mereu pe fază!

Sport

647 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1577 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

Alte stiri recente

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.