Concluzia expertizei tehnice: clădirea cinematografului din Câmpina trebuie demolată integral!

Actualitate (Categoria articolului)

În urmă cu câteva luni, la propunerea primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, Consiliul Local a aprobat realizarea unei expertize tehnice a clădirii fostului cinemtograf. A sosit raportul, prezentat recent și în ședința Consiliului Local, iar concluzia nu lasă loc niciunui dubiu: ”expertul recomandă demolarea integrală a construcției”.

Clădirea cinematografului din Câmpina a fost realizată în anul 1960, fiind din toate punctele de vedere la standardele anilor '50 ai secolului trecut. A funcționat ca cinemtograf până în anul 1995, după care, până în anul 2000, a mai avut alte diverse funcții, de atunci fiind, practic, o clădire părăsită, care se deteriorează pe zi ce trece, văzând cu ochii.
Concluzia inginerului Alexandru Constantin, expert tehnic, este clară: ”Având în vedere starea avansată de degradare, precum și faptul că structura construcției a fost dimensionată conform normativelor din anii 1950, nu este posibilă o reabilitare (punere în siguranță) conform normelor actuale. Considerând starea tehnică a construcției, depășirea duratei de exploatare, volumul costurilor pentru reabilitare, expertul recomandă demolarea integrală a construcției. Se menționează că starea avansată de degradare prezintă un pericol de prăbușire parțială sau totală. Se impune luarea măsurilor de restricționare a accesului în zonă”.
Concluzia expertizei tehnice vine pe fondul obținerii de către consilierul local Cosmin Raț a unei modificări legislative, conform căreia, în situațiile în care clădirile care au găzduit cinematografe și care vor fi preluate de administrațiile locale, dar nu mai pot fi utilizate sau reabilitate, pot fi demolate, iar terenul să fie utilizat pentru realizarea unui obiectiv de interes public local. Iar propunerea consilierului de la Partidul Oamenilor Liberi este ca acolo să se facă un centru modern de primiri urgențe, aparținând de Spitalul Municipal.
Oricum, este evident că fostul cinemtograf nu are altă soartă decât demolarea și rămâne în sarcina consilierilor locali să stabilească ce vor face pe terenul respectiv. Dacă ne uităm că, de la începutul acestui mandat, Consiliul Local Câmpina nu a reușit să ia o decizie privind blocul de necesitate, să rezolve problemele cu ștrandul și hotelul de la Casa Tineretului și multe altele, șansele unui centru modern de urgențe par minime. Totuși, este o problemă mult prea importantă, nu numai pentru Câmpina, ci și pentru întreg arealul deservit de Spitalul Municipal. Poate măcar acum vom vedea un Consiliul Local care să-și asume o investiție serioasă, de maximă utilitate publică. Probabil că e unica șansă a consilierilor din acest mandat de a rămâne în istorie cu ceva important pentru comunitate.

3172 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristescu Daniela 09.05.2023 07:59 Oricum așa cum arată acum strică toată frumusețea orașului!
  • Bogdan 09.05.2023 17:49 Sa dinamiteze și Turnul din Pisa.Macar atât să facă consilierii ăștia...Se vorbește chiar de o alianta anti primari și se zvonește că din 2024 multi tineri vor agrea politica.Si partide noi și pro și anti primar

Actualitate

1450 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1495 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.