Probleme la achiziţionarea unui nou autoturism de către Primăria Câmpina. Conducerea instituției are dreptul doar la trei mașini și ele există deja

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestui an, odată cu aprobarea bugetului local, administrația câmpineană a aprobat achiziţionarea unui nou autoturism pentru Primărie. Suma alocată în acest scop - 80.000 lei. La şedinţa din 25 mai a Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu a venit pe ultima sută de metri cu un proiect nou, care prevedea transferarea unei mașini de la Primărie către Clubul Sportiv Câmpina. De ce? Pentru că Primăria are deja numărul maxim de autoturisme prevăzut de lege. Și pentru a cumpăra o mașină nouă, trebuie să scape de una veche.

"Este vorba de un autoturism Dacia Logan, an de fabricaţie 2007, pe care vrem să îl transferăm gratuit către Clubul Sportiv, iar urgenţa proiectului constă în faptul că dorim să beneficiem de oferta unui dealer auto pentru cumpărarea unei mașini noi", a afirmat primarul Horia Tiseanu, iniţiatorul proiectului.
Imediat după explicația dată de primar, consilierul Ion Dragomir a anunțat că proiectul nu va fi votat de consilierii PSD pentru că sunt o serie de probleme: "Dacă maşina este bună pentru Clubul Sportiv, de ce nu mai este bună şi pentru Primărie? Dacă într-adevăr Clubul Sportiv avea nevoie de o maşină, de ce nu a solicitat acest lucru la începutul anului, cum era normal? În plus, Primăria nu mai are dreptul să dețină un nou autoturism pentru că a ajuns deja la numărul maxim permis de lege, după cum scrie şi în raportul de specialitate semnat de directorul juridic Iulian Anton".
Horia Tiseanu a încercat să-i dea replică fostului viceprimar, dar a sfârşit prin a spune că "într-adevăr, nu ne putem înregistra cu o a patra maşină".
Ion Dragomir a continuat: "De ce aveţi nevoie de acordul Consiliului Local pentru acest transfer? Transferaţi-o la Poliţia Locală! Nu ar fi prima dată când faceţi aşa ceva, fără acordul Consiliului Local", aluzia fiind mai mult decât evidentă la Opelul Insignia pentru care primarul este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, fiind şi în prezent sub control judiciar.
"În aceste condiţii, consider că nu mai este nici o urgenţă şi retrag proiectul", a conchis Horia Tiseanu.

Bun, proiectul a fost retras, dar transferul mașinii vechi trebuie făcut. Pentru că s-a finalizat deja procedura de achiziție publică pentru noua mașină. Conform anunțului publicat pe SEAP în data de 5 mai, Primăria cumpără o mașină nouă de la Iatsa Câmpina, prețul achiziției fiind de 65.809 lei fără TVA.

5588 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iulian 26.05.2017 22:03 Lui Tiseanu i s-a urat cu binele sau a luat-o razna!? Nu din cauza unei masini s-a dus la DNA si vine in fiecare vineri la Politia Campina sa dea cu subsemnatul?! O fi inceput sa-i placa si vrea sa se mute de tot la Politia Campina, dar la subsol?!
  • Campineanu Ion 27.05.2017 16:16 Cat tupeu,de ce PSD-ul nu face ceva sa demita aceasta CATASTROFA de asa zis Primar .Nu stie pe ce lume traieste ,are si el un fix cu masina gratuita din banii prostilor.Cu ce se ocupa el in cele cateva ore petrecute la primarie, doar cu tampenii.De ce nu cumpara o bicicleta cu dotari poate se potoleste daca la aoto nu se mai poate.
  • Petre C 28.05.2017 17:52 Câta nesimțire cu mașinile astea!

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.