Despre reziliență și bullying, inclusiv în școlile și liceele din Câmpina, cu psihologul Georgiana Fenic

Social (Categoria articolului)

În cadrul discuției de zilele trecute de la sediul Asociației ”Fluturi albi” privind derularea proiectului ”7forEDU”, una dintre temele abordate a fost cea privind reziliența și bullyingul, fenomene, din păcate, prea puțin cunoscute în societate, în ansamblul ei, dar mai ales în mediul educațional. Acestea au fost premizele pentru care am invitat-o pe Georgiana Fenic la o discuție mai amplă pe această temă.

Georgiana Fenic este dublă licențiată în economie și psihologie, tema sa pentru lucrarea de licență în psihologie fiind chiar ”Reziliența și bullyingul”. Mai mult, recent, la Conferința Internațională ”Education and psychology challenges - teachers for the knowledge society”, Georgiana Fenic a prezentat o altă temă extrem de interesantă - ”Reziliența în domeniul educațional”.
De la aceste premize a plecat discuția noastră, în cadrul căreia interlocutoarea noastră a explicat ce înseamnă bullyingul, ce însenmnă reziliența, care sunt cauzele și principalele lor moduri de manifestare, cum poate fi recunoscută o victimă a bulllyingului, dar și - foarte important - care ar trebui să fie rolul părinților și al profesorului în toată această ecuație. S-au spus lucrurilor pe nume, cu exemple concrete, uneori, din păcate, chiar profesorii fiind identificați de elevi ca agresori sub diverse forme de tip bullying. 
De asemenea, am discutat despre statisticile îngrijorătoare ale UNICEF, dar și ale altor organisme internaționale, privind escaladarea fenomenului de tip bullying în România, mai ales în mediul educațional, ce legătură este între situația din societate și acest fenomen în școli și licee, dar și care este situația în școlile din Câmpina, unde, din păcate, acest fenmomen există, chiar dacă se vorbește extrem de puțin despre el. În final, Georgiana Fenic ne-a mărturisit că a avut experiențe personale de tip bullying, care au învățat-o să înțeleagă reziliența, dar și că obiectivul său este acela ca ”toate temele, proiectele și cercetările mele privind reziliența și bullyingul să stea la baza unui proiect pilot privind creare unei școli de reziliență”.

2924 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.

Alte stiri recente

2813 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

2135 vizualizari
17 ian. 2022 20:35

Policlinica SanConfind oferă servicii de calitate în 19 specialități medicale (II). Ginecologie și endocrinologie

În Policlinica SanConfind, așa cum se întâmplă de altfel în tot Centrul Medical SanConfind, pacientul este cea mai importantă persoană: toate serviciile medicale îi sunt dedicate cu cea mai atentă și mai competentă îngrijire, cu profesionalism și empatie. Conducerea celui mai mare spital privat din județul Prahova are un principiu fundamental în administrarea unității: ”Ne-am pus în locul pacientului și, pornind de la nevoile sale, am construit un centru medical multidisciplinar, cu o echipă de profesioniști care să îi stea alături.” Este un un principiu de bun-simț pentru orice unitate sanitară.