Instanța i-a respins consilierului câmpinean Ioan Petrescu... dreptul la tablou

Actualitate (Categoria articolului)

Consilierul local câmpinean Ioan Petrescu (PSD) are o mare problemă. Existențială, de-a dreptul. Susține că a fost primul primar numit al Câmpinei după revoluția din 1989 și vrea ca tabloul său să fie pus pe perete, în sala de ședințe a Primăriei, alături de tablourile celorlalți primari. Problema este că nimeni nu știe ca Petrescu să fi fost vreodată primar, motiv pentru care Primăria i-a respins solicitarea. Urmarea - Ioan Petrescu a dat în judecată administrația locală, cerându-și... dreptul la tablou.

Practic, Ioan Petrescu a solicitat ca instanța să constate că a fost primul primar al Câmpinei în 1990 și să oblige Consiliul Local și Primăria să-i pună tabloul pe perete. Ghinion! Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal a Tribunalului Prahova a respins ca inadmisibilă cererea de chemare în judecată. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare. Ce înseamnă respingerea ca inadmisibilă a cererii de chemare în judecată? Că o instanță nu poate constata dacă o persoană a fost sau nu primar. Un primar este fie numit, caz în care are documentul de numire, fie ales, caz în care are o hotărâre judecătorească de validare a mandatului. În privința lui Ioan Petrescu nu există astfel de documente. 
Să explicăm puțin cum s-a ajuns la această situație. În 1990, imediat după revoluție, cei mai mulți primari au fost schimbați prin decizii ale unor comandanți de unități militare de pe raza localităților respective. Așa s-a întâmplat și la Câmpina, când a fost numit, pe perioadă determinată, prin dispoziție, Lucian Cercel (și el, acum, consilier local). Apoi, în februarie, s-a constituit Frontul Salvării Naționale, care preluase puterea și a numit noi primari (Valentin Hănciulescu și apoi Eugen Bucur, la Câmpina). Primele alegeri locale au fost în februarie 1992, iar primul primar ales al Câmpinei, după revoluție, a fost Mihai Stănescu (1992-1996).
Revenind la Ioan Petrescu, din informațiile noastre există unele documente în arhiva Primăriei semnate de acesta în ianuarie 1990, dar din care nu reiese că ar fi avut calitatea de primar. Oricum, în fața instanței de fond nu a putut demonstra că a fost primar al Câmpinei și vom vedea împreună ce se va întâmpla în urma recursului. Cert este că șansele lui Ioan Petrescu de a-și vedea tabloul pe peretele Primăriei sunt extrem de reduse, spre inexistente. Și probabil că își va încheia mandatul de consilier local cu dezamăgirea că nu a reușit nici măcar tabloul să și-l atârne în Primărie.

4772 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Coco 11.07.2019 22:37 Am citit de mai multe ori stirea si nu imi revin. Este posibil oare asa ceva?! Poate fi o persoana pe lumea asta atat de... nici nu stiu cum s-o calific. Penibil, ... , ar fi mult prea putin.... Din pacate, poate fi mascota acestui mandat al administratiei Tiseanu, o administratie pusa numai pe satisfacerea intereselor personale. Auzi tu la el, vrea tablou!!! Alo, Voila? Mai aveti un loc liber?
  • Razvan 12.07.2019 08:13 Ce credeti, la el acasa o avea tabloul? Intreb pentru un prieten
  • A.B 12.07.2019 10:04 Indiferent de culoarea politica astia sufera de cultul personalitatii....oamenii astia de lucreaza cu publicul din primarie si aparatul special si-au facut analizele.Ca le place sa se pozeze stim,ca iau banii degeaba nu e ceva nou-si prea multi pentru tupeul lor extrem.Si raspuns la intrebarea lui Coco-Voila e full in cele 4 anotimpuri,este statiune...cel mai grav este ca acesti domni si doamne nu recunosc ca au probleme,mai degraba se trateaza oamenii simpli,aia cu staif cand vin mascatii si se ingroasa treaba ii iau corasonu.
  • Admin 12.07.2019 11:46 Dl. Ioan Petrescu nu este un angajat al Primăriei Câmpina. Este consilier local, ales de electorat pe o listă de partid.
  • Dorel 14.07.2019 16:22 Cata invidie ,Domnul Petrescu doreste pensie speciala.Din pacate sunt multi din cei activi de la Primarie, ce nu fac mare lucru si incaseaza lunar bani nemunciti.

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.