Câmpina, retrospectivă 2017. Top inițiative pentru... normalitate
Actualitate (Categoria articolului)
În general, vorbim, dar nu facem nimic. Stăm pe margine și ne dăm cu părerea. Comentăm, fără să ne implicăm. Așteptăm să se implice alții. Ei bine, 2017 a adus o schimbare, a adus implicare din partea unor oameni, a adus lucruri noi la Câmpina. A adus, de fapt, un dram de normalitate într-o comunitate care reacționează foarte, foarte greu.
1. Inițiativa unui grup de tineri, iubitori de animale, de a solicita implicarea autorităților în sterilizarea câinilor și pisicilor din Câmpina. Tinerii au strâns peste 4.500 de semnături de la câmpineni, iubitori și mai puțin iubitori de animale, dar care vor să stopeze ceea ce a devenit un adevărat fenomen în localitate - aruncarea puilor la gunoi, prin parcuri, prin curți. Pentru oprirea înmulțirii necontrolate a animalelor, pentru sprijinirea celor care nu-și permit să-și sterilizeze câinele sau pisica, pentru un oraș civilizat, acești tineri au decis să nu mai stea deoparte. Mai mult decât atât, au înființat Asociația de protejare a animalelor "Arca lui Norocel". Este un început, iar tinerii implicați sunt conștienți că nu va fi ușor, că vor avea de luptat cu mentalități, cu nepăsare din partea unora, cu interese personale sau de grup, în cazul altora, precum și cu o administrație locală destul de obtuză.
2. Inițiativa unor consilieri locali (Monica Clinciu și Florin Frățilă) de a demara discuții la nivelul administrației publice cu privire la accesarea de fonduri europene pentru modernizarea transportului public de persoane. Șapte runde de discuții au avut loc la Primăria Câmpina, cu reprezentanți ai acestei instituții, ai Consiliului Local, ai actualei societăți care asigură traseele locale, ai unei firme de consultanță, până s-a reușit să se ia o decizie. Iar pe 4 decembrie 2017, CL Câmpina și-a dat în unanimitate acordul de principiu pentru depunerea cererii de finanțare în vederea accesării de fonduri europene pentru modernizarea transportului public și pentru înființarea unei societăți comerciale de transport, la care CL să fie unic acționar. Mai sunt mulți pași de urmat, dar este important faptul că, în pofida opoziției sau indiferenței unor reprezentanți ai Primăriei, a luat cineva inițiativa și a mișcat puțin lucrurile. Este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva în administrația câmpineană.
3. Inițiativa unor locuitori de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian de a convinge administrația locală că și zona respectivă (de la IREP în jos) face parte tot din municipiul Câmpina. Oamenii nu s-au lăsat, au mers în audiențe, i-au chemat pe reprezentanții Primăriei la fața locului, au venit la ședințele Consiliului Local. S-au luptat cum au putut pentru... montarea unor borduri; realizarea unui canal de colectare a apelor pluviale care le inundau proprietățile; tăierea unor copaci bătrâni și uscați, care le puneau casele în pericol. Intervenții minime, dar necesare, pentru care, în mod normal, n-ar fi trebuit să bată de două ori la o ușă. Sigur, mai sunt multe de făcut în zonă. Iar locuitorii au reușit să "smulgă" de la viceprimarul Adrian Pițigoi promisiunea că scările de pe Strada Lt. Erou Oprescu Adrian vor fi primele care vor intra în lucru în 2018.
Ne place să credem că la acest capitol al "inițiativelor pentru normalitate" am avut și noi, CampinaTV.ro, o oarecare contribuție prin campaniile "Câmpina curată" și "Omul sfințește locul", dar și prin întâlnirile cu cititorii, pe care le-am organizat pentru simplul motiv că "nouă ne pasă", acesta fiind și motto-ul acțiunilor.
Actualitate

Scandal cu iz politic în Consiliul Local Câmpina pe tema prelungirii finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene
La începutul acestei săptămâni, luni, 4 decembrie, a avut loc o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Câmpina, una foarte importantă având în vedere subiectul - prelungirea finalizării mai multor proiecte cu fonduri europene.

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor
În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.
Alte stiri recente

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22 (12-8)
La ultimul meci oficial pe teren propriu în anul 2023, fetele de la CS Câmpina, pregătite de Daniel Vasile, au obținut o nouă victorie categorică, impunându-se în fața formației CSO Mizil la o diferență de 13 goluri.

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina s-a sărbătorit Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun
Pe 9 decembrie este Ziua Internațională a Felicitărilor de Crăciun. Momentul a fost sărbătorit în avans, vineri, 8 decembrie, la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, sub îndrumarea colectivului didactic de la această instituție.
Comentarii