Au început lucrările la cimitirul cel nou din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Pe Strada Izvoarelor din Cartierul Slobozia se lucrează la construcția Cimitirului 'Lumina', investiție finanțată de la bugetul local. Lucrările au început luna trecută și sunt executate de societatea Bivasim Construct SRL Ploiești, cea care a câștigat licitația organizată de Primăria Câmpina. 

Noul cimitir va costa 1.484.309 lei (fără TVA), iar termenul de realizare este de 36 de luni, conform contractului cu firma executantă și, implicit, conform autorizației de construcție eliberată de Primărie. De ce este nevoie de un cimitir nou în Câmpina? Pentru că nu mai sunt locuri libere în celalalte cimitire, o problemă intens dezbătută în Consiliul Local Câmpina, în mandatul trecut. De ce este nevoie de trei ani pentru realizarea unui cimitir? Destul de greu de răspuns la această întrebare. Poate pentru că noul cimitir va fi realizat pe o suprafață destul de mare (25.512 mp) și va avea mai multe dotări: trei corpuri administrative, o capelă, împrejmuire, poartă de acces, parcare, alei interioare, 4.475 parcele de înhumare etc. Cel mai probabil, cimitirul va deveni funcțional pe măsură ce se înaintează cu lucrările și nu abia peste 3 ani, când este termenul de finalizare. 

6311 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1475 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2902 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

511 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3885 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.