Primăria Capitalei va cumpăra o clădire – monument istoric al cărei proprietar este omul de afaceri câmpinean Mihai Anastasescu. Negocierea va începe de la 4,8 milioane euro

Actualitate (Categoria articolului)

Este vorba despre o clădire impresionantă (foto), construită în anul 1875, situată în centrul municipiului București. A fost primul sediu al Băncii Naționale a României. Este o clădire aflată pe lista oficială a monumentelor istorice, listă întocmită de Ministerul Culturii. Proprietarul acestui imobil este societatea Soceram, controlată de omul de afaceri câmpinean Mihai Anastasescu. 

După cum informează Comisarul.ro, negocierile vor începe de la 4,85 milioane de euro, valoare rezultată în urma unei evaluări comandate de proprietar. În spatele acestor negocieri există unele suspiciuni de vreme ce Ministerul Culturii a renunțat foarte ușor la dreptul de preemțiune pe care îl avea, fiind totuși vorba despre un monument istoric. Acest drept s-a transferat administrației locale, iar primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dorește fix această clădire pentru a o transforma într-un centru cultural. O altă suspiciune, potrivit Comisarul.ro, pornește de la faptul că Mihai Anastasescu a fost întotdeauna considerat ca fiind “omul lui Adrian Năstase”, iar numele lui apare în Dosarul “Rafo Onești”. Conform unei declarații din dosar a fostului patron al rafinăriei din Onești, Corneliu Iacobov, Anastasescu a fost trimis să facă afaceri la Rafo direct de la Palatul Victoria, unde premier era Adrian Năstase, ulterior condamnat și el pentru corupție. 
De-a lungul timpului despre Mihai Anastasescu s-a spus și că are legături foarte strânse cu mai mulți ofițeri importanți din SRI, unul dintre ei fiind generalul Ovidiu Soare, fostul șef al Inspectoratului pentru Apărarea Constituției și Securitate Economică din SRI. Iar de la o vreme încoace se vorbește despre apropierea lui Anastasescu de președintele Klaus Iohannis, căruia i-ar fi sponsorizat campania electorală din 2014, dezvăluire făcută de fostul ofițer SRI Adrian Radu, cel care avea întâlniri de taină cu fostul președinte, Traian Băsescu, printre copacii din Parcul Herăstrău.

(Sursă foto - Profit.ro)

6301 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

241 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

306 vizualizari
27 iun. 2022 17:38

73,65% promovabilitatea la bacalaureat 2022 în Câmpina, înainte de contestații. Patru eleve au obținut media 10

Pe site-ul Ministerului Educației și la centrele de examinare au fost afișate astăzi, luni, 27 iunie, rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului 2022. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este de 73,65% cu patru procente mai mare față de promovabilitatea de anul trecut și cu 11 procente mai mare față de 2020. În cifre absolute, situația de la această sesiune a bacalaureatului este următoarea: 534 elevi s-au înscris la bacalaureat (462 din promoția curentă și 72 din promoțiile anterioare). 14 elevi dintre cei înscriși nu s-au mai prezentat la examen, 137 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 383 elevi au promovat examenul. Patru eleve au obținut media generală 10 la bacalaureat, toate patru fiind de la Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”: Ioana Bianca Buzilă, Cristina Miruna Plopeanu, Ana Maria Gheorghiu Goga și Anisia Mantu.  

Alte stiri recente

1223 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov. 

1815 vizualizari
26 iun. 2022 21:39

Câmpineanca Ioana Plăvan a câștigat titlul național la seniori, în proba de aruncarea suliței

La finala Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care a avut loc în week-end la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, proba de aruncarea suliței a fost câștigată de Ioana Plăvan.