O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

Social (Categoria articolului)

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Ideea de bază a înșelătoriei este relativ simplă și - din păcate - tot mai mulți câmpineni cad pradă acesteia. În ce constă înșelătoria? Sunt vizate persoane care au postat diverse anunțuri de vânzare a unor produse pe unul dintre cele mai cunoscute site-uri de profil: olx.ro. Persoanele care au postat un anunț prin care vând ceva sunt contactate și rugate să completeze un chestionar pentru a putea intra în posesia banilor din partea pretinsului cumpărător. Bucuroasă că a găsit repede un cumpărător pentru produsul său și la prețul solicitat, victima completează fără prea multă atenție chestionarul din link-ul trimis, oferind inclusiv informații privind numărul cardului și accesul la contul bancar. Apoi, contul este golit, iar pretinsul cumpărător nu mai este de găsit. Astfel, vânzătorul rămâne cu paguba, devenind victimă a acestui gen de înșelătorie.
Polițiștii solicită populației o mult mai mare atenție la astfel de situații și să nu mai ofere informații privind contul bancar și date care să permită accesul altor persoane la acesta. În plus, chiar pe olx.ro există un filmuleț, pe care îl puteți vedea aici, în care se explică foarte clar cum poate fi evitată frauda pe site-ul respectiv.

3290 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 20.06.2022 22:50 Fraude de toate tipurile. Cred ca aceste practici se fac din pușcărie. Eu am fost tepuit cu pariuri sportive pe instagram. Am trimis paysafe în valoare de 300 RON cică abonament Vip și apoi am primit blocaj. Dacă îl luam la rost primeam amenințări poate ma și cauta cu băieții cu ceafa lata.

Social

1426 vizualizari
10 aug. 2022 13:42

Doar trei farmacii din Câmpina, pe lista celor care eliberează pastile cu iodură de potasiu

Ministerul Sănătății a publicat lista farmaciilor care eliberează pastilele cu iodură de potasiu. La nivelul județului Prahova sunt doar 35 de farmacii pe această listă, iar din Câmpina numai trei.

2206 vizualizari
08 aug. 2022 12:02

Cel mai nou volum de evocări despre Câmpina al lui Alin Ciupală e aproape de lansare. Cum a fugit căpitanul Ghinea în Franța via Iugoslavia

Undeva prina luna septembrie va avea loc lansarea celui mai recent volum de evocări al istoricului Alin Ciupală - ”Câmpina. Un oraș cu străzi pe care câmpinenii nu trec niciodată. Evocări cu parfum de nostalgie dintr-o lume care s-a dus”. Vom încerca pe parcursul mai multor episoade să vă provocăm, publicând scurte fragmente din acest volum.

Alte stiri recente

610 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

614 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: