Daniel Ioniță, candidatul Partidului Prahova în Acțiune la Primăria Câmpina, propune șosele și piste de biciclete în locul căilor ferate

Politică (Categoria articolului)

Daniel Ioniță este candidatul Partidului Prahova în Acțiune la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerile din 27 septembrie 2020. Adept al necesității alegerii oamenilor pregătiți, inclusiv cu studii superioare în domeniul administrației publice, în funcția de primar al unei localități de nivelul municipiului Câmpina, Daniel Ioniță ne-a vorbit recent despre câteva dintre proiectele sale, proiecte care vor avea un mare impact atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și din punct de vedere al mediului, al asigurării unor condiții cât mai bune pentru petrecerea timpului în aer liber și curat.

”Una dintre propunerile mele concrete pentru rezolvarea parțială a uneia dintre problemele acute ale Câmpinei este transformarea căilor ferate din oraș în șosele și piste pentru biciclete. Și voi detalia la modul foarte concret: căile ferate din interiorul Câmpinei, care altădată făceau legătura între marile uzine, nu mai au nicio utilitate. Eu știu modalitatea prin care terenul pe care se află calea ferată poate fi cedat de Ministerul Transporturilor către Primăria Câmpina și apoi nu ne rămâne decât să le reamenajăm, fiind disponibile inclusiv fonduri europene pentru astfel de proiecte. Apoi, pentru fiecare cale ferată în parte vom face o analiză și acolo unde spațiul permite – exemplu, în cartierul Turnătoriei - vom crea șosele, care să aibă pe laturi piste pentru biciclete, iar acolo unde spațiul nu este la fel de generos – exemplu, zona Lacului Curiacul – vom crea doar piste pentru biciclete, cu trasee care pot deveni o adevărată atracție pentru amatorii de mișcare în aer liber. Odată cu preluarea terenurilor pe care se află acum căile ferate, vor dispărea barierele, indicatoarele rutiere care impun oprirea la calea ferată, dar și gheretele acelea inestetice., care dau u aspect și mai urât unei zone și așa dezolante. Eu consider că sunt pași simpli, firești, concreți, care se pot face și care să readucă la viață aceste spații”, ne-a declarat Daniel Ioniță.
Înlocuirea căilor ferate cu șosele și piste de biciclete nu este singurul proiect ambițios al candidatului Partidului Prahova în Acțiune, Daniel Ioniță, la funcția de primar al municipiului Câmpina. ”Mai este o problemă de infrastructură pe care eu îmi propun să o rezolv. Vor dispărea toate cablurile de la suprafață, toate urmând a fi trecute prin canale speciale create sub pământ. Este o soluție foarte bună, care există deja pe o mică porțiune din zona centrală, dar care peste tot în Europa este implementată în orice localitate, oricât de mică ar fi ea. În plus, având în vedere că municipiul Câmpina se bucură de cele mai multe zile însorite pe an din țara noastră, voi demara un amplu proiect de înlocuire a tuturor stâlpilor de iluminat public cu celule fotovoltaice, economia creată la buget fiind una considerabilă, iar într-un timp extrem de scurt va amortiza investiția, dacă va trebui să o realizăm din fonduri locale”, a mai adăugat Daniel Ioniță.
(P) (La comanda Partidului Prahova în Acțiune, cod AEP 21200117)

4008 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihai 11.09.2020 12:41 Domnul Ioniță, nu cumva ați preluat ideea de la cei din partidul POL Câmpina? O zi frumoasa!

Politică

2303 vizualizari
02 aug. 2022 13:48

Ce cred liderii politici locali despre demisia lui Marian Nistor de la conducerea Pieței Centrale Câmpina?

După demisia surprinzătoare (sau poate că nu) a directorului Serviciului Piața Centrală Câmpina, Marian Nistor, înregistrată pe 1 august 2022, reacțiile au fost din cele mai diverse. În aceste context am considerat că ar fi interesant de văzut care este părerea liderilor politici locali despre demisia șefului Pieței, care este și președinte al PNL Câmpina.

2962 vizualizari
28 iul. 2022 21:18

Comunicat de presă al PMP Câmpina privind avizul Comisiei Tehnice asupra PUZ-ului privitor la pasajul subteran

6 comentarii

Joi, 28 iulie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice, unde s-a avizat proiectul privind PUZ-ul pentru pasajul subteran din centrul localității. Unele partide au avut diverse reacții, dar singura formațiune care a transmis un comunicat de presă a fost Partidul Mișcarea Populară (PMP). Iată comunicatul semnat de președintele Adrian Pițigoi și consilierii locali Aron Sabo, Bogdan Ene, Marius Anghelescu:

Alte stiri recente

277 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

1433 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare.