CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Miercuri, 17 mai, grevă de avertisment în școlile din Câmpina

- Social -

Miercuri, 17 mai, grevă de avertisment în școlile din Câmpina

Miercuri, 17 mai, între orele 11.00 și 13.00, în toate unitățile de învățământ din Câmpina va avea loc o grevă de avertisment. Potrivit sindicaliștilor din educație, profesorii vor intra la ore, dar nu vor ține cursuri.

Măsura vine după protestul de la mijlocul săptămânii trecute, de la București, la care au participat aproximativ 15.000 angajați din sistemul de învățământ. 
Sindicaliștii amenință că dacă până vineri, 19 mai, nu vor primi răspuns la revendicările lor, din 22 mai vor declanșa greva generală pe perioada nedeterminată, ceea ce ar putea duce la nedorita situație ca absolvenții claselor a VIII-a și a XII-a să nu poată susține examenele de final de an.
Principalele revendicări ale sindicatelor din educație sunt:
- majorarea salariilor, astfel încât profesorul debutant să fie cel puțin la nivelul salariului mediu brut pe economie;
- instituirea regulii indexării anuale a salariilor;
- plata orelor suplimentare;
- acordarea drepturilor prevăzute de legislația în vigoare (decontarea navetei, plata indemnizației de instalare, acordarea concediului de odihnă suplimentar, compensarea în bani a concendiului de odihnă neefectuat);
- creșterea anuală a investițiilor în învățământ.


16 May 2023 21:37 3030 vizualizari


Comentarii


  • 17.05.2023 15:03 Coco Channel Hai sa fim seriosi! Profesorii de azi sunt slab pregatiti.Uitati ce a ajuns colegiul Nicolae Grigoresc: rezultate numai la sport.Absolventii din trecut ai liceului aveau performante remacabile la matematica si fizica.Liceul are cel putin trei reprezentanti de marca:un profesor universitar la automatica-Bucuresti,un fost director general in telecom si un fost director general la radio.Urmeaza zeci de ingineri de top care lucreaza /au lucrat in Romania,Canada,Statele Unite.A dat si cativa profesori foarte buni.Acum....
  • 17.05.2023 12:27 Cristian Norma unui profesor este de 18 ore /saptamana, deci 3.6 ore /zi, plus vacante fara numar, cu 0 ore/zi.... restul muncim cel putin 8 ore/zi si nu facem greve ca vrem salarii mai mari cu 60%(procent cerut de ministrul Invatamantului). Nici nu le este rusine ca ameninta cu boicotarea examenelor. Sigur nu le vor boicota, pentru ca le-ar da peste cap programul de vacanta si le-ar micsora si timpul liber... Nu se spune nimic de nota minima pe care ar trebui sa o ia la examen un profesor ca sa poata preda si nici de examenele psihologice periodice eliminatorii pe care ar trebui sa le sustina... Deasemenea, consider ca este necesara o diferentiere intre salariul profesorilor...cat si ce trebuie sa invete un profesor de matematica pana ajunge profesor si cat unul de religie, muzica, sport.. si ce munca depune fiecare pentru ca materia lui sa fie inteleasa si invatata...
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
306 vizualizari 14 Jun 2024 08:31 Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Peste 7.000 de gospodării din Prahova au rămas fără curent electric după furtuna de joi noaptea

Vineri dimineață, la ora 6.00, 7.034 gospodării din mai multe localități ale județului Prahova nu erau alimentate cu energie electrică după furtuna din timpul nopții.

citeste mai mult
405 vizualizari 14 Jun 2024 07:29 Proiect eTwinning la Școala “Cuza“ din Câmpina: interacțiune între muzică și desen

Proiect eTwinning la Școala “Cuza“ din Câmpina: interacțiune între muzică și desen

După cum am scris și cu alte ocazii, Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din Câmpina este implicată în mai multe proiecte de tip eTwinning.

citeste mai mult
3040 vizualizari 02 Jun 2024 19:13 Un câmpinean a murit la numai 59 ani. Fiul său acuză un ”tratament necorespunzător” din partea Centrului ”Conacul Bunicii”

Un câmpinean a murit la numai 59 ani. Fiul său acuză un ”tratament necorespunzător” din partea Centrului ”Conacul Bunicii”

Am primit la redacție un mesaj din partea unui câmpinean, Daniel Andrei Ionescu, al cărui tată s-a stins din viață la numai 59 ani, după ce a stat mai bine de doi ani în Centrul Rezidențial ”Conacul Bunicii” din Câmpina.

citeste mai mult
1736 vizualizari 02 Jun 2024 16:19 Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”

Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu” Câmpina a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”

Echipa Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu”, coordonată de directorul adjunct Corina Gheorghe, a câștigat concursul ”Sanitarii pricepuți”, organizat de Societatea Națională de Cruce Roșie, Filiala Prahova.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV