Procesul dintre Primăria Câmpina și firma Cast Bănești, pentru factura suplimentară emisă la Calea Dacia, a ajuns la Înalta Curte

Actualitate (Categoria articolului)

La sfârșitul anului 2013, Cast Bănești, societatea care a executat lucrările de construcție la pasajul suprateran de la ieșirea din municipiu spre DN1, a dat în judecată Primăria Câmpina pentru refuzul acestei instituții de a achita o factură de 8,9 milioane lei. Reprezentanții Cast susțin că această factură a fost emisă pentru o cantitate suplimentară de materiale necesare construcției pasajului. Primăria a refuzat să efectueze plata și astfel s-a ajuns în instanță.

Din octombrie 2013 și până în octombrie 2015, procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova. În doi ani au fost nenumărate amânări ale cauzei, termene preschimbate și amânări ale pronunțării. În cele din urmă, instanța a admis excepția formulată de Primăria Câmpina referitoare la faptul că SC Cast nu are calitate procesuală și nu poate emite pretenții financiare. Cast a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, instanța a admis apelul, a decis că SC Cast poate formula pretenții financiare și a dispus rejudecarea cauzei la prima instanță, adică la Tribunalul Prahova. Primăria a făcut recurs, iar recursul se va soluționa la Înalta Curte de Casație și Justiție. Dosarul a fost înregistrat la ÎCCJ și urmează să primească un prim termen de judecată. 

În acest proces, Primăria Câmpina este reprezentată de Cabinetul de avocatură Elena Teodorescu. Onorariul aprobat de Consiliul Local și plătit de la bugetul local pentru primele faze ale acestui proces a fost de 68.000 lei (fără TVA) - 48.000 lei pentru fond și 20.000 lei pentru apel. La ședința ordinară din decembrie 2016, la propunerea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local a aprobat angajarea Elenei Teodorescu și pentru următoarea fază a procesului (recursul) și un onorariu de 10.000 lei (fără TVA). "Având în vedere că doamna avocat Teodorescu cunoaște cauza, pentru că a reprezentat instituția noastră atât la fond, cât și în apel, propun angajarea în continuare a doamnei Teodorescu și pentru următoarea fază procesuală, recursul. Noi credem că nu ar trebui să se mai rejudece acest dosar pentru că lucrurile sunt foarte clare. Cast a venit cu acea factură suplimentară după finalizarea lucrărilor, iar noi nu recunoaștem această factură și nu o plătim. În timpul executării lucrărilor, Cast nu ne-a adus la cunoștință că a existat o cantitate suplimentară de materiale", a declarat primarul Horia Tiseanu în fața consilierilor locali.

7761 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ioana 20.01.2017 12:08 Eu acum ii inteleg pe cei de la cast, ca firma, ca vor bani, dar, daca factura a venit dupa terminarea lucrarii, cu x,y,z materiale in plus, n-ar trebui ca primaria sa plateasca 1 leu. In orice tara civilizata, firma ar pierde procesul si entitatea(primaria in cazul de fata) ar castiga si daune(in special onorariul avocatului). "Cantitate suplimentara" e ca si cum ti-ai face abonament la o companie de telefonie si dupa terminarea perioadei contractuale, te-ai mai trezi cu niste sume de plata din neant.
  • Fasole Adrian 20.01.2017 15:03 Articolul nu are date suficiente, este de principiu si generalitati.Probabil ca Firma Cast nu a baut gaz sa ceara bani nejustificati cu variatii de contract unde sunt detalii de executie etc,etc,semnate de partile responsabile ,sunt bani multi in joc aproape cat bugetul Primariei si nu e o gluma .Cast a reziliat Contractul si cu HidroPh la Canalizare , acolo ce o mai fi tot o smecherie sau lucrari neplatite din motive ce nu le stim.Interesant ar fi sa aflam si alte detalii sa putem judeca cine e vinovat sau nu,mai mult ca sigur DNA-ul are toate datele si sa ne bazam ca va face lumina.
  • petre 03.04.2021 18:11 Avocatul primariei Campina e Teodorescu E.Acelasi avocat il apara si pe Bordeanu R,.liderul sindicatului bugetarilor din administratia locala care face parte din, asa pompos denumita,Alianta nationala a sindicatelor bugetarilor SED LEX. Sindicatul bugetarilor primariei Campina a aderat la aceasta alianta. Bordeanu tot aparea in interviuri pe posturi de televiziune. Acum dupa ce PSD a pierdut s-a dat la fund. Ca si presedintele aliantei MARICA.

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.